facebook

Заїхав попрощатися з побратимами: під час ворожого обстрілу на Донбасі загинув ветеран ООС

У неділю, 12 вересня, внаслідок артилерійського обстрілу з боку найманців Росії на Донбасі загинув 34-річний піхотинець Валентин Валерійович Чепурний. Напередодні у воїна закінчився контракт, на передову він приїхав забрати речі й попрощатися з побратимами.

Заїхав попрощатися з побратимами: під час ворожого обстрілу на Донбасі загинув ветеран ООС. Фото


Трагічний випадок трапився на західній околиці села Кримське в Новоайдарському районі Луганської області. Про нього повідомили з передової журналісти ТСН.

Валентин Чепурний був родом із селища Високопілля Бериславського району на Херсонщині. У лавах Збройних сил України служив щонайменше з 2018 року.

Фатального 12 вересня чоловік заїхав у свій підрозділ дорогою із шпиталю – мав намір забрати речі й документи, а також попрощатися з товаришами по службі. У цей момент окупанти вдалися до обстрілу позицій ЗСУ з артилерійського озброєння.

Чепурний разом із бійцями кинувся в укриття. Їх бігло четверо. Трьом воїнам вдалося проскочити, хоч осколками їм посікло ноги. Нині чоловіки в шпиталі.

Водночас Валентин прийняв на себе убивчий удар осколків від міни 120-го калібру, що розірвалася зовсім поруч. Уламками йому побило все тіло. Медики спробували евакуювати його, проте було вже пізно.

“Десь за пів години до цього спостерігали три безпілотні летальні апарати. Після і розпочався обстріл”, – розповів військовослужбовець Олександр Книш про трагедію.

На момент загибелі Валентин Чепурний офіційно вважався цивільним, про цю втрату не інформували у військовому зведенні. Тому невідомо, чи отримає тепер родина ветерана ООС компенсацію за його смерть.

“Валентин Чепурний. 34 роки. Він піхотинець, але проходить… як цивільний. Його контракт закінчився напередодні. Заїхав забрати речі, отримати гроші, сказати всім “бувай”. Прилетіла міна, стодвадцятка. Теж у тил били. Бігли в укриття, трьом посікло ноги осколками, а він загинув. Як цивільний. Його навіть у зведенні не може бути. На війні з 2018 – точно був (може, й раніше)… Війна якось дивно іноді вибирає”, – емоційно прокоментувала втрати в ООС журналістка ТСН Наталія Нагорна у Facebook.

Читайте також:  Кадиров каже, що забрав із Донбасу чеченських головорізів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.