facebook

Черга на щеплення та відсутність вакцин після обіду — іванофранківці про роботу центрів вакцинації

Івано-Франківщина перебуває на 21 місці за темпами вакцинації серед усіх областей України. Про це свідчать дані на сайті Ради нацбезпеки і оборони України.

8 вересня в одному із центрів масової вакцинації Івано-Франківська, який розмістили у нічному клубі, утворилася черга із людей, які прийшли на щеплення від COVID-19. Серед них — і франківка Валентина Скрипник. Жінка розповіла кореспондентці Суспільного, що чекала годину, щоб вакцинуватися.

“Організація дуже погана, тому що, коли я прийшла, нарахувала приблизно 60 людей, які дихають одне одному в потилицю. Є люди молоді і люди похилого віку. Стояти дві години не є приємно”, — каже Валентина Скрипник.

Франківець Василь Тітура додає, щоб отримати другу дозу вакцини компанії Moderna, чекав у черзі понад дві години.

“Якщо прийти пізніше, то може не вистачити вакцини. Створюється якась така ситуація, що обов’язково треба почекати у черзі. Я приходив перший раз. Прийшов о 14:00, пункт працює до 16:00, то вакцини не було. Я прийшов наступного дня зранку, вистояв у черзі і мене вакцинували”, — каже іванофранківець.

У центрі масової вакцинації, який працює у нічному клубі, людей імунізує одна бригада медиків.



За словами медсестри Руслани Дзюби, вони мають вакцини компанії Modernа для другої дози, а також AstraZeneca і CoronaVac на першу та другу дози.

“Люди приходять усі на одну годину — і скупчення народу. Трішечки важко. Якщо би люди приходили потрохи упродовж дня, то не було би такої великої черги. Зараз у мене вакцини є у достатній кількості. Бачу, що для тих людей, які є зараз, мені її вистачить”, — каже Руслана Дзюба.

За попередню добу в області першою дозою медики вакцинували 1 596 прикарпатців, другою — 1 806. Відповідальний за імунізацію на Івано-Франківщині Микола Стовбан розповідає, чому Прикарпаття перебуває на 21 місці серед усіх областей України.

Читайте також:  У центрі Львова знайшли непритомними хлопця і дівчину з Франківська

“На превеликий жаль, у нас люди вірять фейкам, читають Facebook-сторінки, Instagram, а не читають ті ЗМІ, які є офіційними, зокрема все, що пише Міністерство охорони здоров’я, усе, що пише департамент і виставляє на своїй сторінці. Тому що насправді усі фейки, які пов’язані з вакцинами, вони є неправдиві. На сьогоднішній день усі вакцини, які зареєстровані у світі і в нашій державі зокрема, це — чотири, вони всі є безпечними”, — каже Микола Стовбан.

За його словами, зараз в Івано-Франківській області є вакцини компаній CoronaVac й AstraZeneca для першої та другої доз щеплення, препарати компаній Moderna і Pfizer/Biontech для ревакцинації. Микола Стовбан розповідає, що цього тижня Прикарпаття отримає достатню кількість вакцини Pfizer/Biontech, щоб імунізувати двома дозами охочих у пунктах щеплення. Коли область отримає нові дози вакцини Moderna, поки не відомо.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.