facebook

На Прикарпатті від COVID-19 провакциновано лише 30% населення

Станом на 9 вересня 230 тисяч прикарпатців отримали дві дози вакцини від COVID-19. Такі дані в рамках брифінгу оприлюднив т. в. о. генерального директора обласної клінічної інфекційної лікарні Микола Стовбан.



За словами медика, якщо взяти до уваги статистику на Міністерства охорони здоров’я, то можна побачити, що на сьогодні провакциновано лише 30% прикарпатців, – передає Фіртка.

“Зараз, ми знаходимося в “червоній” зоні щодо вакцинації, як й інші області. Щоб вийти в “зелену” – необхідно провакцинувати 70% населення”, – розповів Микола Стовбан.

Також він наголосив, що найнижчий показник вакцинації спостерігається на пунктах щеплення. Обумовлено це тим, що вони розміщені у гірських та віддалених населених пунктах. Більш детальну інформацію як відбувається кампанія з вакцинації на Прикарпатті Микола Стовбан пообіцяв надати в понеділок.

У свою чергу начальник департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації Ігор Дмитренко зазначив, що низький рівень вакцинованих і серед працівників освітніх закладів області.

“Що стосується вакцинації освітян, то кількість збільшується. Ми говоримо з директорами, щоб можна було відправити мобільні бригади до шкіл. На сьогодні, в області провакциновано 30% освітян”, – додав Ігор Дмитренко.

З позитиву можна відзначити, що наразі в області не зафіксовано смертей від штаму Дельта, хоча прикарпатські медики уже зафіксували 58 хворих з даним штамом.

“З 75-ти хворих, які знаходяться на стаціонарі( ред. обласної інфекційної лікарні), 12 у важкому стані в реанімації. Жоден хворий, який прибув до нас протягом двох тижнів не був вакцинований ні першою, ні другою дозою вакцини. В жодного хворого – не підтверджено штам Дельта. За результатами тестувань – у всіх них ковід, але який штам, буде відомо на початку наступного тижня”, – зазначив Микола Стовбан.

Читайте також:  В Україні видаватимуть свідоцтва про вакцинацію для виїзду за кордон: як оформити

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.