facebook

Омбудсмен: дані про щеплення освітян мають бути деперсоніфіковані

Заклади освіти мають отримувати деперсоніфіковану інформацію від закладів охорони здоров’я про кількість вакцинованих працівників свого колективу.



Про це в інтерв’ю Цензор.нет сказав освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

За його словами, отримання персональних даних про стан вакцинації в колективах від закладів охорони здоров’я може стати приводом для тиску і змушення до вакцинації.

«Це, скоріше, питання не до окремого міністерства, а до взаємодії Міністерства охорони здоров’я і Міністерства освіти. І це дуже непогано вирішується на місцевому рівні. Я знаю приклад Одеси, де департамент освіти і департамент охорони здоров’я постійно обмінюються інформацією, деперсоніфікованою, що надзвичайно важливо», – зазначає омбудсмен.

Він наголосив, що за реалізації цією схеми заклад освіти не отримує від медиків прізвищ вакцинованих освітян.

«Вважаю, ідеальною була б така схема: департамент охорони здоров’я раз на тиждень подає до кожної школи інформацію: мовляв, у вас вакциновано стільки-то працівників. При цьому медицина бачить прізвища, а освіта – ні. І не має бачити, бо це буде приводом до тиску і змушення до вакцинації, яка наразі у нас є добровільною. І хоча я не вважаю, що це цілком відповідає інтересам громадського здоров’я – але так воно є. І ми маємо дотримуватися вимог чинної нормативної бази…», – підкреслив освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Читайте також:  В українських школах з'являться вихователі безпеки: що вони робитимуть

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.