facebook

Вчені пояснили, як вакцинація від COVID-19 впливає на імунітет перехворілих

Після перенесеного коронавірусу і двох доз вакцини Pfizer або Moderna імунна система деяких людей розвиває неймовірну здатність реагувати на вірус. Учені назвали це “надлюдським імунітетом” або “гібридним імунітетом”.

Вакцинація від коронавірусу


Імунна система таких пацієнтів може виробляти безліч антитіл. Згідно з результатами нових досліджень, вони здатні реагувати на різні штами COVID-19, передає Daily Mail.

Так, в одному дослідженні пацієнти з так званим гібридним імунітетом продемонстрували здатність реагувати на нові, більш небезпечні варіанти коронавірусу і, можливо, навіть на штами, які ще не існують. Вчені вивчають цих пацієнтів, щоб краще зрозуміти їхній імунітет проти COVID-19 і імунітет проти інших вірусів.

Науковці пояснили, що зазвичай природний імунітет триває від семи до восьми місяців. Приблизно через рік імунна система все ще буде підтримувати деяку пам’ять, але вона може бути більш вразливою для різних варіантів. Однак якщо хтось з природним імунітетом отримує вакцинацію, то вона підсилює пам’ять його імунної системи про коронавірус.

Читайте також:  Експерти розповіли, скільки разів на тиждень потрібно займатися сексом

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.