facebook

На Прикарпатті зріс рівень захворюваності на COVID-19

Упродовж двох останніх тижнів (з 23 серпня до 5 вересня) на Івано-Франківщині рівень захворюваності на COVID-19 зріс на 45%.



Про це кореспондентові Суспільного розповів генеральний директор обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Руслан Савчук, передає Фіртка.

“Якщо порівнювати минулий тиждень і попередній, захворюваність зросла на 45%. У деяких районах області ситуація з COVID-19 є критичною. Частіше почали виявляти захворювання у дітей. Тому, аби запобігти поширенню хвороби, треба збільшити кількість тестувань, щоб якомога більше виявити людей із симптомами”, — сказав Савчук.

Він також додав, що на Івано-Франківщині збільшилася кількість людей зі штамом “Дельта”.

“Із 50 зразків, які ми подавали на дослідження у лабораторію Центру громадського здоров’я на визначення штаму “Дельта”, 48 — позитивні. Тобто зараз штам “Дельта” превалює над іншими штамами”, — розповів Руслан Савчук.

Щодо введення карантинних обмежень в області, генеральний директор обласного центру контролю та профілактики хвороб сказав, що поки це питання не обговорюють.

“Наразі ми відстежуємо людей, які контактували із хворими зі штамом “Дельта” і намагаємося мінімізувати передачу вірусу”, — розповів Руслан Савчук.

Читайте також:  "Ситуація стає критичною": через спалах COVID-19 Почаїв закривають на в'їзд та виїзд

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.