facebook

У Росії фермер натрапив на “мишачого короля”: знахідка віщує моровицю та голод

П’ятеро гризунів зі сплетеними хвостами створюють враження химерної істоти, яка рухається одночасно в різних напрямках.

У Ставропольському краї (РФ) місцевий фермер на затопленому баштані знайшов рідкісного “мишачого короля” — так називають сплетених хвостами гризунів. За повір’ям, поява цієї моторошної “істоти” віщує моровицю та голод.

Відео рідкісної знахідки фермер Алібулат Расулов опублікував на своєму каналі в YouTube.

На знятих кадрах фермер спостерігає на затопленому полі за мишами, які хвостами прив’язаними до стебла кавуна. Після цього він звільняє їх від стебла і кладе на білу поверхню, щоб показати, як міцно зв’язані між собою їхні хвости. При цьому гризуни створюють враження однієї істоти, яка рухається одночасно в різних напрямках.

Фермер зробив сміливе припущення, що таким чином польова миша намагалася врятувати дитинчат від затоплення, прив’язавши хвостами до стебла.

“Після того як ми пустили воду по каналу, вода піднялася і залила мишачу нору. Мишка вивела на вулицю своїх мишенят і зв’язала хвостики кожного мишеняти між собою і прив’язала їх до стебла, щоб вони не спливли і не втекли”, – розмірковував фермер.

Расулов зрештою розплутав хвости мишенят, відігрів тварин, а потім відпустив.
“Вперше в житті я спостерігаю таку картину”, – зізнався він.

Групу гризунів зі зв’язаними хвостами, яку називають “мишачим королем”, у фольклорі називають поганою прикметою, яка попереджає про наближення чуми або голоду.

Читайте також:  Полковник розповів, коли армія РФ може знову піти в наступ

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.