facebook

У ПАР виявили новий штам-мутант COVID-19

Вірус вже вийшов за межі Африки і потрапив до Швейцарії, Нової Зеландії, Британії і Китаю.



Південна Африка зіткнулася з новим штамом коронавірусу.

Про це інформує місцевий портал Eyewitness.

Вчені південноафриканського Національного інституту інфекційних захворювань ідентифікували новий штам, який отримав назву C.1.2. Вперше його виявили у травні.

Він уже зафіксовано не тільки в ПАР, а й Ботсвані, Маврикії, Демократичній Республіці Конго. Також вірус вийшов за межі Африки і потрапив до Швейцарії, Нової Зеландії, Британії і Китаю.

Вірус, ймовірно, виник після тривалої інфекції COVID-19 та накопичився внаслідок додаткових мутацій. За словами вчених, новий штам може володіти підвищеною агресивністю і бути більш стійким до вакцин. Однак наразі офіційного підтвердження таких даних немає.

ПАР вже попередило Всесвітню організацію охорони здоров’я про цей новий штам коронавірусу.

Проте невдовзі Daily Mail дещо заспокоїло жителів планети і повідомило, що новий південноафриканський штам, який був названий “найбільш мутованим”, може зовсім згаснути.

За словами експертів з Лондонського інституту генетики, наразі не можна говорити про збільшення кількості захворювань цим штамом.

Зазначається, що від моменту виявлення чотири місяці тому був зафіксований лише 101 випадок штаму-мутанта.

У Британії не позначили його як “варіант занепокоєння” (VOC) або “варіант, що досліджується” (VUI). Це свідчить про те, що експерти не надто стурбовані цим штамом.

Так, у Південній Африці станом на сьогодні зареєстровано 89 випадків цього варіанту, хоча жодного з них не було помічено від середини серпня. Останній випадок у Британії був зафіксований 20 серпня, більше тижня тому. Швейцарія зафіксувала два випадки, останній — у середині липня. Маврикій, Португалія, Китай та Нова Зеландія зафіксували по одному випадку у середині липня.

Читайте також:  В Італії пішли назустріч заробітчанам, що буде з забутими українцями в період карантину

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.