facebook

В Україні у бакалаврів і магістрів можуть анулювати дипломи за плагіат

Заклади вищої освіти в Україні зможуть анулювати дипломи про отримання вищої освіти у разі виявлення факту порушення академічної доброчесності (етичні норми, дотримання яких у період навчання гарантує довіру до отриманих знань та їхньої якості). Рішення стосуватиметься молодших бакалаврів, бакалаврів і магістрів.

В Україні у бакалаврів і магістрів можуть анулювати дипломи за плагіат: все, що потрібно знати


Про це повідомляється на сайті Кабінету міністрів після чергового засідання 26 серпня. Займатися перевіркою та аналітикою дипломних робіт буде вчена рада на базі університету за власною ініціативою або в разі подання заяви з боку третіх осіб.

“До розгляду на адресу вишу будуть прийматися заяви із зазначенням повного імені заявника, де будуть вказані ПІБ людини, обвинуваченої або підозрюваної в порушенні академічної доброчесності. Це може бути плагіат, фальсифікація наукової роботи або захист вченого звання за матеріальну вигоду (хабар)”, – пояснюють в уряді.

Важливим нюансом у нововведенні стане те, що підозрюваний у такій махінації може добровільно, до початку розслідування вченою радою, подати відмову від диплома. Тоді це дозволить йому відновитися в навчанні в тому ж виші або будь-якому іншому

Читайте також:  “Дипломи спеціалістів та кандидатів наук скасовано”: Що робити українцям, які вже отримали таку освіту

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.