facebook

Кабмін змінять на 90%, в Україні побудують базу НАТО: нардеп анонсував кадрову революцію

В Україні може бути створена військова база НАТО. Задля вирішення нових завдань Кабінет міністрів може бути оновлений на 90%, зокрема, змінений прем’єр-міністр.

Кабмін змінять на 90%, в Україні побудують базу НАТО: нардеп анонсував кадрову революцію
Кадрові ротації торкнуться також Генеральної прокуратури та Офісу президента України. Такий прогноз в ефірі телеканалу OBOZREVATEL озвучив народний депутат України від партії “Слуга народу”, голова підкомітету з питань будівництва та проектування Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олег Дунда (щоб подивитися відео, проскрольте до кінця цієї новини).

Ротація уряду буде. Скоріш за все, Кабмін буде на 90% так чи інакше змінений. Змінені міністри, змінений прем’єр-міністр. Більше того, скоріш за все, будуть ротації і в Генеральній прокуратурі, і в Офісі президента”, – сказав він.

Дунда пов’язав кадрові зміни із зустріччю президента України Володимира Зеленського і президента США Джо Байдена. “Моє враження, що президент Зеленський повернеться з Вашингтону з набагато більшими військовими програмами. І я не здивуюсь, якщо буде домовлено, що у нас буде відкрита так звана умовна база США або НАТО в Україні. назвемо її тренінговим центром, центром перекваліфікації чи якось іще”, – припустив нардеп.

В цьому контексті він наголосив: “Для України найбільш нагальним питанням є питання агресії РФ. У нас війна. Відповідно, державний апарат, коли ставитиме питання підбору кадрів, в першу чергу, буде виходити з того, як буде вирішуватися це нагальне питання. Якщо будуть досягнуті ті домовленості, про які я сказав, відповідно до цих завдань і будуть підбиратися персоналії”.

За оцінками політика, кадрові ротації можуть відбутися найближчим часом, коли Верховна Рада повернеться з канікул. “Тягнути ніхто не буде, вересень-жовтень”, – спрогнозував він.

Читайте також:  Олег Винник зібрався до Верховної Ради разом зі своєю партією (відео)

Як пояснив Дунда, немає сенсу розглядати кадрові зміни на позачерговому засіданні парламенту. “Сьогодні це недоречно змінювати, бо немає народних депутатів, Верховна Рада у відпустці. Зібрати їх дуже важко. Так, буде позачергове засідання 23 серпня, але там треба попрацювати з депутатським корпусом”, – зауважив він.

Нардеп не став називати претендентів на крісло прем’єр-міністра, однак зауважив, що з призначенням нового очільника уряду і нового складу Кабміну проблем не буде. “Зараз є монобільшість. Ніколи такого не буде, щоб відставлявся уряд і не призначався новий. Теоретично це можливо, а практично це навряд чи буде”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.