facebook

У Запоріжжі в перинатальному центрі немовля отримало опіки

В Обласному перинатальному центрі Запорізької обласної ради немовля отримало опіки спини та сідниць I та II ступеню. Зараз стан дівчинки оцінюють як стабільний.
Про це повідомили в обласному управлінні поліції.



Сьогодні, 23 серпня, о 9:20 до правоохоронців звернувся 28-річний мешканець Запоріжжя. Він розповів, що в перинатальному центрі його новонароджена донька отримала опіки.

Правоохоронці виїхали на місце події. Попередньо встановлено, що 20 серпня після проведення кесаревого розтину дві медичні сестри на тривалий час поклали новонароджену дівчинку на електричний зігрівальний килимок. Там вона й отримала опіки.

На період службового розслідування згаданих співробітниць перинатального центру відсторонили від роботи.

Поліція відкрила справу за ч. 2 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником, якщо воно спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому) Кримінального кодексу.

Санкція за статтею передбачає обмеження волі на строк до 5 років або позбавленням волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Читайте також:  Дитя “апокаліпсису”: у Сирії з-під завалів будинку дістали новонароджену дівчинку, батьки немовляти зaгuнули

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.