facebook

Росія не може змиритися з правом України на власну Церкву.

Росія не може змиритися з правом України на власну Церкву. Тому зараз вона використовує дуже багато маніпулятивних методів, щоб якомога більше посіяти деструктив, розкол, зневіру в православне середовище.

Варто зазначити, що Україна на 30-у річницю Незалежності очікує на візит Вселенського патріарха Варфоломія. Захід готують майже рік. Релігійного лідера запросили президент та прем’єр-міністр. Однак проти візиту активно виступають представники Московського патріархату. Чого вони хочуть досягти, яка їхня мета і чому їхні вимоги не зовсім законні?

Загалом у Московському патріархаті почали протестувати проти цьогорічного візиту одразу після запрошення, ще до того, як Варфоломій підтвердив участь. Просто по датах: 16 жовтня Зеленський запрошує Варфоломія до України, а вже 18 жовтня керуючий справами УПЦ (МП) митрополит Антоній (Паканич) категорично заявляє, що його церква проти візиту Варфоломія та лякає усіх глобальним релігійним протистоянням. Подібні заяви регулярно повторюються і по даний час!

Це нагадує заяви тієї ж самої Московської патріархії 20-річної давнини, коли РПЦ протестувала проти візиту папи Римського Івана Павла ІІ до України.

Не треба бути релігійним експертом щоб чітко усвідомити, що Росія з використанням УПЦ московського патріархату всіляко намагається зашкодити реальній духовній єдності українців і залишити за собою ,,м’яку силу,, продовжуючи поширювати сепаратистську і відверто антиукраїнську доктрину очільника Російської православної церкви Кирила Гундяєва РУСЬКІЙ МІР!.

Ми повинні розуміти, що візит Варфоломія до України є великою знаковою подією, що свідчить про світове визнання Православної церкви України!

А що стосується функціонерів проросійського московського патріархату, то ніхто їм не забороняє брати участь у заходах з нагоди річниці Дня Незалежності нашої країни!

Ніхто аж ніяк не порушує їхні права на вільне віросповідання, але нехай не забувають, що в незалежній Україні є незалежна Українська православна церква!

Читайте також:  Найбільший сміттєвий полігон на Прикарпатті перетворив життя місцевих мешканців на пекло (відео)

А на всі провокативні дії, заяви рано чи пізно буде дана як оцінка духовна,так і кримінальна!

Шукайте деталі в групі Facebook