facebook

У МОЗ думають про недопуск нещеплених студентів до гуртожитків

Міністерство охорони здоров’я незабаром оприлюднить офіційну позицію відомства щодо впровадження норми, яка врегулює питання поселення до гуртожитків вакцинованих та невакцинованих осіб.



Про це повідомляє Фіртка з посиланням на Укрінформ.

“Так, це має бути унормовано. І є багато механізмів, є постанови головного державного санітарного лікаря України, які можуть впроваджувати додаткові норми, є санітарні регламенти, є внесення змін до постанов КМУ. Але кожне таке рішення буде виваженим, і вже після цього ми ухвалимо рішення по механізму – яким чином воно буде втілюватися через нормативні документи”, – сказав Кузін.

За його словами, зараз Міністерство охорони здоров’я проговорює лише плюси та мінуси, ризики та алгоритми, яким чином такі опції будуть застосовані.

“Ми розуміємо, що в гуртожитках не завжди перебувають стопроцентно люди віком від 18 років. В той же час вакцинація у нас – від 18 років. Ми розуміємо певні обмеження вакцинації, які стосуються підлітків до 18 років, яких неможливо провакцинувати навіть згідно з діючими інструкціями. Тому ці механізми пропрацьовуються… Однак скоро ми вийдемо з офіційною позицією, яким чином це будемо впроваджувати. Думаю, що ми дамо перехідний період: або така норма буде запроваджуватися з листопада, або – з грудня”, – зазначив головний державний санітарний лікар

Кузін також зазначив, що студентам, які мешкають у гуртожитках, краще зробити щеплення і бути захищеним.

“Один випадок інфікування в гуртожитку – це по суті самоізоляція для усіх мешканців, і на 14 днів. Невже краще жити в зачиненому гуртожитку 14 днів, ніж зробити два щеплення і бути захищеним?”, – сказав санітарний лікар.

Читайте також:  Гончарук про скандал у МОЗ: "Жодна професійна людина не має бути звільнена без належних підстав"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.