facebook

Українців масово почнуть відключати від мобільного зв’язку: власники смартфонів повинні поспішити прив’язати sim-карти до паспортів

Мобільні оператори вже скоро можуть зобов’язати своїх абонентів в обов’язковому порядку прив’язати свої sim-карти до паспортів. Всіх, хто відмовиться проходити процедуру, відключать від мобільного зв’язку. Дана пропозиція ще обговорюється у Верховній Раді з авторами законопроекту.



Таким чином, уряд хоче вирішити кілька проблем. По-перше, зменшити відсоток крадіжок смартфонів. Парламентарії впевнені, що якщо ввести обов’язкову реєстрацію, то вкраденим телефоном буде неможливо скористатися. Ще одна важлива проблема, яку вдасться вирішити – незаконне ввезення смартфонів з-за кордону. Минаючи митницю, в Україну ввозяться телефони та інша техніка на мільярди гривень.

Поки смартфони і номера не реєструються, скористатися контрабандною або краденою технікою може хто завгодно. Шахраї телефонують українцям з неідентифікованих номерів, і навіть поліція не може їх потім знайти. Прив’язка sim-карти до паспорту власника пристрою допоможе вирішити ці та інші проблеми, а за недотримання вимог і спроби продавати контрабандні смартфони українцям будуть загрожувати великі штрафи.

Якщо закон ухвалять, мобільні оператори повинні будуть оперативно оповістити всіх своїх абонентів про терміни укладення договорів на послуги і створити можливості для швидкої реєстрації мобільних телефонів, щоб не виник колапс. Попередньо зміни вступлять в силу в 2023 році.

 

Читайте також:  Гірко! Відома франківська ведуча та співачка вийшла заміж

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.