facebook

Після акції протесту “Нацкорпуса” побили журналіста

Учасники акції “Зупинимо капітуляцію”, яка відбулася під Офісом президента в суботу, 14 серпня, скоїли напад на кореспондента українського видання Олександра Кужельного. Вони вимагали від нього фотографій, зроблених під час мітингу, після чого застосували силу.

Після акції протесту 'Нацкорпусу' невідомі побили журналіста
Про побиття свого журналіста повідомили “#Букви”. Зазначається, що під час акції, за словами Кужельного, невідомий у балаклаві підійшов і спитав, що він тут робить, у грубій формі переконував кореспондента піти (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця новини).

Після цього співробітник видання вирішив поводитися обережніше і покинути місце проведення акції, однак його наздогнала група агресивно налаштованих людей.

“Якийсь хлопець наздогнав мене. Він спитав, що я фотографував, щоб я видалив ці фотографії. Тоді підійшли інші, вони оточили мене. Я намагався відійти, вони за мною. Вимагали, аби я дістав телефон і видалив фотографії”, – зазначив Кужельний.

“Я сказав, що я журналіст, прийшов, аби вести зйомку. Спитали, з якого видання, я показав “корочку”. Але вони не відчепилися, почали казати, що я “лівак”. Я запропонував їм підійти до Андрія Білецького (лідер “Нацкорпусу”, який був серед організаторів акції — ред.), він підтвердить, що я журналіст. Вони не були згодні кудись іти. Один почав мене бити по нозі, інший кудись в голову, і я впав”, – розповів постраждалий.

Внаслідок інциденту кореспондент зазнав тілесних ушкоджень: численні синці, подряпини, садна.

Кужельний зазначив, що нападники облишили його, коли на місце інциденту місця почали підходити інші журналісти, присутні на акції.

За фактом вчинення злочину фотокореспондент написав заяву в поліцію, на місце було викликано “швидку”. Всі отримані журналістом тілесні ушкодження були зафіксовані. Свій стан він оцінює як задовільний.

Читайте також:  ”Помри, м*рзото!”: натовп підлітків по-звірячому побив трьох хлопців

Як повідомила пресслужба Національної поліції України у Києві, за фактом побиття журналіста відкрито кримінальне провадження. Наразі правоохоронці встановлюють усі обставини інциденту, а також свідків та очевидців події. Зловмисникам загрожує до п’яти років позбавлення волі. Зусилля правоохоронців спрямовані на встановлення причетних осіб.

Відзначимо, що акція “Зупинимо капітуляцію!”, організована активістами “Національного корпусу” не була мирною. Ще під час ходиправоохоронців закидали фаєрами, а потім між учасниками і силовиками почалося протистояння. За даними поліції, внаслідок постраждали семеро поліцейських і один військовослужбовець Нацгвардії. Учасники використовували газові балончики, кидали шини і влаштовували масові бійки.

Шукайте деталі в групі Facebook