facebook

15-річна школярка раптово померла від головного болю: страшні подробиці

Учора зранку в селі Велике Колодно Кам’янка-бузького району померла 15-річна Ольга Вашківська. Дівчинка прокинулась зранку та попросила таблетку від головного болю. Через 20 хвилин її не стало.



«Це така трагедія в селі, що описати неможливо. Здорова, активна, весела і непосидюча дівчинка. Який захід відбувався, вона всюди перша. Дуже гарно співала, а артистка яка.

Таку гарну косу мала, красуня, як з картинки. Хочемо молодіжну раду в селі створювати, думала її на голову висувати, – говорить Надія Шостак із відділу культури Жовтанецької сільської ради. – Оля дуже розумна була, завжди мала свою думку, вміла її обґрунтувати. Як якась олімпіада – всюди брала участь. Заступником президента школи була».

Учора зранку Оля прокинулась від сильного головного болю. Встала з ліжка і попросила у батька таблетку. Поки той шукав ліки, знепритомніла. Викликали сільську медсестру. Але та лише констатувала смерть.

«Так швидко все було, що й отямитись ніхто не міг. Повірити в те, що від простого головного болю дитина може померти, – важко. Вже розтин показав, що в дівчинки була аневризма головного мозку. Ця проблема ніяк не давала про себе знати. Дитину нічого не турбувало. Вона не хворіла. Звичайна поведінка в школі. Кажуть медики, з такою бідою можна жити роками, а можна померти за кілька хвилин. Це тяжка втрата для всієї родини, села, друзів», – розказує голова Жовтанецької сільської ради Ярослав Деркач.

Дівчинку хоронитимуть завтра на місцевому кладовищі.

«У сім’ї було троє дітей. Крім Олі, ще два хлопчики залишилося. Мама тих діток дуже пильнувала. Сорочки їм сама вишивала. Тато так любив їх, пишався ними. Просто зразкова сім’я. Я ще з Олею якось на днях говорила. Вона тішилась, що щойно відправили маму відпочити трохи, бо та завжди вдома. А тут сестра в Іспанію покликала до себе. Жінка, певно, тільки заїхала. І тут така трагедія. Як їй сказали про смерть дочки, навіть не уявляю», – додає Шостак

Читайте також:  Через "Дію" виплатять не лише 1000 грн: хто з українців, якщо поспішить, може отримати 9 000

Аневризмами називають маленькі утворення у кровоносних судинах головного мозку, котрі наповнюються кров’ю та спричиняють тиск на мозок. Вчасно не виявлені аневризми тягнуть за собою серйозні наслідки. Існує ризик, що набряк унаслідок тиску спричинить незворотні пошкодження або ж відбудеться розрив судини та крововилив у мозок.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.