facebook

Через що загине людство: футуролог назвав ймовірні сценарії

Експерт упевнений, що, всупереч думці багатьох учених, загибель Землі не викличе глобальне потепління Шведський футуролог Карім Джебару розповів, через що може наступити кінець світу.



Серед найбільш ймовірних сценаріїв — загибель через війни або вірусів. За словами фахівця, зараз країни активно нарощують ядерний потенціал. У разі війни держави можуть почати використовувати зброю подібного виду. Через це збільшиться ризик виникнення так званої «ядерної зими». Даний термін позначає глобальне похолодання, яке буде панувати на планеті близько 20 років. В результаті сільському господарству настане кінець, і людство опиниться без їжі.

Також загибель населення Землі можуть викликати різні хвороби. Джебару вважає, що найнебезпечнішим варіантом для людства є «приховані» хвороби. У їх число входить ВІЛ. При цьому недугу можна прожити досить довго, але при цьому представляти загрозу для оточуючих, передає портал Yle. Ще один можливий сценарій — кінець світу через астероїда. Стерти людство з лиця Землі можуть і інопланетні істоти. Що стосується глобального потепління, через якого б’ють на сполох багато вчених, то футуролог впевнений — люди зможуть впоратися з цією проблемою. Карім додав — землянам не загрожує штучний інтелект, тому повстання роботів можна не боятися, передає МІР24.

Читайте також:  Як Маркл "забрала" принца Гаррі у Єлизавети: Більше не королівська родина

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.