facebook

У Києві жінка померла після першої дози вакцини від коронавірусу

У Києві від коронавірусу померла 50-річна жінка, яка до цього отримала першу дозу вакцини компанії Moderna. Також відомо, що вона 1 серпня повернулася з відпочинку в Туреччині.

У Києві жінка померла після першої дози вакцини від коронавірусу


Про це “Стране” повідомив глава Національної медичної палати України Сергій Кравченко. Також видання оприлюднило відповідний епікриз (щоб подивитися його, доскрольте сторінку до кінця).

Відзначається, що жінка перебувала в реанімації інфекційного відділення Київської міської лікарні №4.

За словами Кравченка, вона повернулася з Туреччини 1 серпня, а вже 5 числа вакцинувалася. Того самого дня в неї проявилися перші симптоми хвороби і 9 серпня жінку госпіталізували. Померла вона 10 числа.

Епікриз померлої пацієнтки.

Відзначимо, що вакцина від коронавірусу починає діяти не відразу. Раніше, говорячи про препарат AstraZeneca, колишній головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, який зараз очолює Міністерство охорони здоров’я, зазначив, що імунітет проявляється на 22-й день. Він сам захворів на 11-й день після вакцинації.

Також цілком можливо, що померла вже була заражена, але симптоми проявилися не відразу. За словами лікаря-інфекціоніста тієї самої київської лікарні №4 Євгена Дубровського, вони можуть з’явитися через 4-5 днів.

Читайте також:  З лісу – в реанімацію: неповнолітня прикарпатка тяжко отруїлася грибами

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.