facebook

Шкарлет назвав спосіб для вчителів отримати 20% до зарплати

До кінця цього року зарплата українських вчителів виросте ще на 9%, запевнив Сергій Шкарлет.

Вчителі можуть заробити додаткові 20% до зарплати. Для цього їм треба пройти сертифікацію. Про це повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет в ефірі передачі Сніданок з 1 + 1 у понеділок, 9 серпня.

За даними міністра, цього року на сертифікацію подалися вдвічі більше вчителів – 1 800 осіб, хоча торік було трохи більше 900.

“Звісно, їх подається не так багато, але з кожним роком кількість охочих зростає. Але ти сам собі можеш на 20% збільшити зарплату, це непогана сума”,



– сказав Шкарлет.

Також для вчителів розробили різні курси для підвищення кваліфікації. Наприклад, громадські організації, де тренери навчалися в Євросоюзі. На це держава заклала 400 млн гривень.

Крім того, міністр нагадав, що до кінця 2021 року зарплата вчителів виросте на 9%.

Сертифікація – це зовнішнє оцінювання професійних компетентностей вчителів. Її мета – виявити і заохотити вчителів з високим рівнем майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання та новими освітніми технологіями.

Вчителі беруть участь у сертифікації та добровільно можуть відмовитися від участі на будь-якому її етапі. Сертифікація складається із трьох етапів, що відбуваються послідовно один за одним:

незалежне тестування учасників сертифікації;
самооцінка учасниками сертифікації власної педагогічної майстерності;
вивчення практичного досвіду роботи учасників сертифікації.

Читайте також:  Заміна вчителя та оплата заміни в умовах воєнного стану

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.