facebook

«Елітацентр» по Франківськи

Гучні будівельні афери зовсім не новина в інформаційному полі України, але на Прикарпатті такого масштабного розмаху фінансової піраміди ще не було… Враховуючи наявність російського капіталу в компанії Івана Мельника, мільйонні оборудки з грошовими коштами ймовірно вже викликали зацікавленість у Міністерстві фінансів США, які недавно анонсували запровадження нових санкцій проти українських аферистів і корупціонерів.

На сьогоднішній день тільки в Івано-Франківській області налічується декілька сотень (якщо й не тисяч!) ошуканих інвесторів, які вклали останні гроші в будівництво квартир, але їх отримання виглядає більш ніж примарним.

Ба більше, їм ще й цинічно погрожують “відморозки” і проплачена “тітушня” з оточення афериста,вонизмушені доводити своє право у безкінечних судових процесах, виходити на акції протестів, перекривати вулиці, мешкаючи при цьому в орендованому житлі з далеко не завжди гідними умовами. Представте собі ситуацію: Ви добросовісний інвестор, вирішили придбати квартиру, зібрали всією родиною 50 тис. $, строки здачі житла закінчились і …….. забудівник з Вами розриває договір без повернення коштів… занавіс…

Як була створена фінансово-будівельна афера “M GROUP PYRAMID”?Механізм доволі елементарний: чим більше нових об’єктів, тим більше нових інвесторів. А заманити грошовитих покупців вже не складно – тут і відповідна реклама, і “зниження” вартості, не гребували пропонувати житло за 8 тисяч гривень за квадратний метр при середньоринковій – 13 тисяч, розраховуючи, що менш заможні сім’ї, котрі плекають надію мати своє житло, клюнуть і принесуть гроші жадібним ділкам. І люди приходили. І віддавали останнє, сподіваючись стати власниками квартир.

Після відвідування офісів компанії “ощасливлені” інвестори не звертали особливої уваги на дозвільні документи, зміну цільового призначення земельних ділянок, фактичне підключення комунікацій, тобто все те, що  у майбутньому не дасть змоги отримати сертифікат «Про введення об’єкта будівництва в експлуатацію» і, як наслідок,переселитися у придбані квартири.

Читайте також:  На Івано-Франківщині продовжують шукати безвісти зниклого мешканця Калущини

Водночас, на офіційному сайті забудовника все просто чудово! Фотознімки нових будинків (облаштовані тільки фасади!) та віртуальні проекти новобудов, створені за допомогою комп’ютерної графіки, так і кличуть потенційних інвесторів принести зароблені тяжкою працею власні заощадження.

Але наступає “момент істини” – у забудовника банально закінчуються гроші! Хоча й не зовсім так: гроші закінчуються на будівництво, але для Мельника та його родини аж ніяк – відпочинки на Мальдівах, елітні “Mercedes” і “RangeRover”  швидко змінюють суперелітні”Tesla”і “Rolls-Royce”, будуються приватні замки з огорожами за $200000, відкриваються нові бізнеси, ресторани, видавництва…

А будівельна піраміда продовжуєстрімко руйнуватися, ховаючи під уламками сподівання, плани, мрії, нерви, здоров’я та, що й не маловажно, гроші цинічно ошуканих інвесторів.

І тут виникає цілком логічне запитання невже не видно, що це «Елітацентр» по Франківськи??? Наші доблесні правоохоронці? Де Ви??? . Невже всі пішли у відставку разом зі своїм харизматичним Авакяном?Наша міськавлада, як Ви дбаєте за жителів??? Чивибори далеко???

Враховуючи значний розголос https://m.youtube.com/watch?v=qibbfX6S4X8 навколо вищеописаного “схематозу”, а також масові факти офіційних звернень потерпілих до правоохоронних органів, викликає глибоке занепокоєння умисна бездіяльність останніх…

Окремі недоброзичливці стверджують, що причиною зазначеної ситуації може служити виділення необлікованих квартир керівництву ГУ НП Прикарпаття. Для забезпечення оперативної комунікації з даного приводу, на посаду Начальника відділу



з питань житлового забезпечення
поліцейських управління логістики та матеріально-технічного забезпеченняГоловного управління Національної поліції в Івано-Франківській області на початку 2019 року була прийнята колишня співробітниця Товариства з обмеженою відповідальністю “Будівельна компанія Мельник“.

Але то таке… То, напевно, “совпадєніє”…

Залишається тільки порадити: якщо квартири виділили у будинках, котрі не здані в експлуатацію, обережно: кинуть і вас!!!

Читайте також:  У Франківську відкрився центр масової вакцинації проти COVID-19

Далі буде…

 

Джерела:

https://declarations.com.ua/declaration/nacp_4c393d1f-4d85-4d1e-8933-3ab07430cb68;
https://frankivskiy-fashik.blogspot.com/2021/08/blog-post_9.html

Шукайте деталі в групі Facebook