facebook

Самогубства регіоналів. Чому помирають представники колишньої влади

Представники Партії регіонів важко переживають втрату влади і тиск правоохоронців.

1592744



За кілька тижнів відразу двоє колишніх депутатів від Партії регіонів здійснили самогубства.

Слідом за Михайлом Чечетовим, який викинувся з вікна власної квартири, покінчив з життям Станіслав Мельник.

На відміну від свого колеги Мельник не був  активним політиком, і за свої дві депутатські каденції не запам’ятався яскравими виступами або скандальними заявами.

Мельник і Чечетов голосували за “диктаторські закони” 16 січня 2014, але, на відміну від свого однопартійця, Станіславу Анатолійовичу правоохоронні органи не повідомляли про будь-які претензії.

Корреспондент.net зібрав факти про самогубства регіоналів.

Перед усіма вибачився

Колишній депутат Верховної Ради від фракції Партії регіонів Станіслав Мельник застрелився в Українці Обухівського району Київської області.

“Це відбулося в Українці. Дружина прийшла додому ввечері. Побачила у ванній чоловіка. Коли побачила кров – викликала міліцію”, – розповів про самогубство депутата начальник прес-служби обласної міліції Микола Жукович.

Уніан

За словами Жуковича, 53-річний Мельник застрелився з вогнепальної мисливської зброї, яка була на нього зареєстрована.

Крім того, Мельник залишив передсмертну записку, яка була вилучена міліцією разом зі зброєю.

У передсмертній записці Мельник просив вибачення, при цьому не уточнюється, за що саме.

Людина Ахметова

Мельник народився в Черкаській області, навчався в Одеському технологічному інституті харчової промисловості ім. М.В.Ломоносова, спеціальність – машини та апарати харчових виробництв.

У 1999 році майбутній депутат очолив Спільне українсько-американське підприємство Донецький пивоварний завод, у 2001 році підприємство було перейменовано в ЗАТ “Сармат”.

З 2005 по 2006 рік Мельник працював генеральним директором ЗАТ “Люкс”, яке пов’язують з олігархом Рінатом Ахметовим.

AP

Власником 92% акцій ЗАТ “Люкс” є ЗАТ “Систем кепітел менеджмент” Ахметова.

Читайте також:  “Материнська любов”: Жінка спостерігала як помирають її діти від отрути, а потім перерізала собі вени

Основними видами діяльності компанії є – здача в оренду нерухомого майна, автомобілів, офісної техніки, комп’ютерів.

Будівля підприємства “Люкс” відома у Донецьку як штаб-квартира Ріната Ахметова. Офіційно “Люкс” власник майна, яке орендує бізнесмен.

До своєї смерті гендиректором “Люкса” вважався кримінальний авторитет Ахат Брагін, який був убитий в жовтні 1995 року в Донецьку. Він же жив в резиденції “Люкс” на території Донецького ботанічного саду. Після смерті Брагіна його бізнес став основою фінансово – промисловою групою Ріната Ахметова.

Мельник був депутатом Донецької міськради в 2002 – 2006 роках. У 2007 році був обраний депутатом Верховної Ради за списками Партії регіонів (84-й номер у списку).

У 2012 році Мельник знову став депутатом у складі регіоналів (80-й номер у списку), увійшов в парламентський комітет з питань аграрної політики та земельних відносин.

За даними руху “Чесно”, Мельник пропускав пленарні засідання парламенту і комітету, був помічений в неперсональному голосуванні.

Скандали

Мельник не був помічений у бізнес-розборках і гучних конфліктах.

На початку 2000-х “Сармат” намагався скупити акції іншого великого гравця на ринку українського пивоваріння “Оболоні”, але успіхом для донецьких пивоварів ця історія не закінчилася.

Варто відзначити, що в 1998 році в Донецьку був убитий директор і співвласник “Сармата” Юрій Павленко. Мельник очолив пивзавод, якраз після цього.

Після смерті Павленко через низку судових рішень та додаткових емісій акцій структури Ріната Ахметова досягли повного контролю над пивзаводом.

Це один з епізодів, які журналісти закидають Ахметову, коли говорять про незаконні методи для досягнення ним власних бізнес-інтересів.

З початку 2000-х років ЗАТ «Сармат» був центральним елементом однойменної пивоварної групи, безпосередньо володіючи контрольними пакетами акцій інших пивоварних підприємств, підконтрольних Ринату Ахметову, – ВАТ «Луганський пивоварний завод», ВАТ “Пиво-безалкогольний комбінат« Крим », ЗАТ” Дніпропетровський пивоварний завод «Дніпро», ЗАТ “Фірма” Полтавпиво »і Київський пивзавод № 1.

Пізніше ці активи були виведені з володіння «Сармата», а потім поступово розпродані іншим власникам.

Закони 16 грудня

Мельник голосував за диктаторські закони 16 грудня 2014.

До нового складу парламенту він не балотувався, і правоохоронці не заявляли, що він проходить як свідок або підозрюваний у справі про диктаторські закони, на відміну від того ж Чечетова.

Партія “Опозиційний блок” звинувачує владу в доведенні Чечетова до самогубства. Адже тому були пред’явлені звинувачення, і він уникнув в’язниці лише завдяки залогу в 5 мільйонів гривень.

Разом з тим, Генеральний прокурор Віктор Шокін обіцяв, що найближчим часом Чечетову будуть пред’явлені нові звинувачення.

Корреспондент.net
Передсмертна записка Чечетова

Чечетов був колишнім головою Фонду державного майна, за часів роботи якого проходила маса резонансних приватизацій. Цю сторону біографії екс-депутата також розглядають як можливу причину самогубства.

Читайте також:  У столиці через погану оцінку із математики 14-річний школяр вкopoтив cобі вiку

Варто відзначити, що останнім часом в Генпрокуратуру викликався на допити Рінат Ахметов. Офіційно йому не були пред’явлені звинувачення, він брав участь у слідчих діях тільки, як свідок. Але Мельник, напевно, знав багато про минуле донецького бізнесмена.

Правоохоронці вже розслідують можливість доведення Чечетова до самогубства, хоча і не особливо вірять в його успіх.

Так начальник Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві Олександр Терещук впевнений у закритті кримінальної виробництва за фактом смерті Чечетова через відсутність ознак вбивства.

Цікаво чи буде розпочато таке розслідування відносно самогубства Мельника?

Шукайте деталі в групі Facebook