facebook

Пропагандистка Скабєєва відзначилася новою маячнею: гопак Беленюка – це “москальська присядка”

Жан Беленюк приніс Україні перше “золото” на Олімпіаді 2020 в Токіо, і після перемоги над суперником у фіналі турніру з греко-римської боротьби на радощах виконав традиційний український танець гопак, накинувши на себе синьо-жовтий прапор. Тріумф спортсмена не дав спокою російським пропагандистам, які видали ряд уїдливих коментарів.

Так, ведуча на каналі “Росії 1” Ольга Скабєєва в ефірі передачі “60 хвилин” розгледіла в українському гопаку Беленюка “москальську присядку”.

Крім того, топ-пропагандистка РФ у своєму спічі висловилася про неукраїнське походження спортсмена і народного депутата IX скликання, а ще раптово знайшла “зраду”.




“Борець Жан Беленюк здобув для своєї, нехай і не історичної, але все-таки батьківщини – України першу золоту медаль. На радощах 30-річний чорношкірий спортсмен пустився в танок”,
– сказала Скабєєва.

Ведуча на росТБ заявила з посиланням на якихось знавців хореографії, що Беленюк нібито танцював не гопак, а якусь “москальську присядку”. Це, озвучила думку “журналістка”, нібито створить для українця проблеми та претензії після повернення додому в Україну.

“…Хоча без “зради” не обійшлося. Знавці народних танців підозрюють, що Беленюк видав не традиційний український гопак, а пустився в москальську присядку. Так що на батьківщині можуть виникнути питаннячка”, – сказала Скабєєва.

Пропагандистка переконана, що тепер “так чи інакше, Беленюку до Києва повертатися небезпечно”.

Читайте також:  В рф визнали, що Крим - це Україна

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.