facebook

Пожежа біля Афін вийшла з-під контролю: людей евакуйовують на узбережжя

Жителів 2 грецьких містечок Вотонас і Марафон, розташованих на північ від Афін, просять вирушити до узбережжя. Евакуація розпочалася о 5:00 6 серпня через те, що лісові пожежі вийшли з-під контролю. Крім того, з вогнем борються у давньому місті Олімпія, де колись проходили Олімпійські ігри.

Джерело:



Ekathimerini

Пожежники повідомили, що основний осередок вогню розділився на декілька фронтів, наразі вони поширюються в різних напрямках.

Через пожежі греків евакуйовують до узбережжя
У зв’язку з виходом вогню з-під контролю людям, які проживають у містечках Вотонас і Марафон, наказали вирушити до узбережжя. Рятувальники також готуються до сильних вітрів, які синоптики прогнозують в Аттиці та решті Греції.

Станом на ранок 6 серпня десятки будинків зруйновані або пошкоджені внаслідок масових пожеж. Заступник мера Афіднеса Гіоргос Достіс зазначив, що в результаті займань випалило територію площею від 4 500 до 5 000 гектарів.

На щастя, жертв стихії немає. Однак постраждали кілька десятків людей, здебільшого пожежників, в яких лікарів діагностували легкі опіки. Крім того, зафіксували кілька випадків отруєння димом місцевих жителів.

Нагадаємо, днями евакуювали тисячі жителів північного передмістя Афін.

Людей евакуйовують з містечок біля Афін

Вогонь дістався Олімпії
Пожежі наблизилися до батьківщини Олімпійських ігор – давнього міста Олімпія. Там рятувальники для боротьби з вогнем залучили 170 працівників, 50 автомобілів, 5 вертольотів.

За останньою інформацією, вогонь знищив приблизно 20 будинків рухається у напрямку гірської місцевості на північному заході Олімпії.

Вогонь дістався Олімпії: дивіться відео

Масштабні пожежі у Греції: основне
Лісові пожежі спалахнули 31 липня одразу в 46 осередках. 3 серпня до масштабних займань у Греції долучилася аномальна спека. У центральній частині країни синоптики зафіксували понад +46 градусів.
Тоді ж через вогонь довкола Афін довелось перекрити частину автомагістралі, яка з’єднує столицю Греції з північчю та півднем країни. Почалася евакуація людей.
Володимир Зеленський доручив уряду відправити у країну українських рятувальників та обладнання.

Читайте також:  В Італії 17-річний хлопець вийшов з глибокої коми перед операцією з видалення його органів для трансплантацій

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.