facebook

Шкарлет заговорив про повернення дистанційки в школах: названо умову

Перевести школи на дистанційне навчання в Україні можуть у двох випадках. Перший – сезонне зростання захворюваності, другий – поширення Дельти (“індійський” штам коронавірусу).

Шкарлет назвав умови повернення дистанційного навчання


Про це в інтерв’ю “Слову і ділу” розповів глава Міністерства освіти і науки Сергій Шкарлет. Водночас він уточнив, що поки перспектив для переходу на дистанційку немає.

Міністр пояснив, що осінь зазвичай пов’язана зі зростанням кількості захворювань і не тільки на коронавірус. А друга умова – це спалах Дельти або інших нових штамів COVID-19.

“Станом на зараз, перспектив (переходу на дистанційне навчання) немає”, – сказав Шкарлет.

Також він зазначив, що МОЗ визначило норму вакцинації серед вчителів – 80%. За словами міністра, в Київській області загалом цей показник сягає 90%.

“Дошкільна освіта, установи середньої освіти – 31%. Але є установи, де вакциновано 70 і 90%, у деяких всього 7%”, – пояснив Шкарлет.

Як повідомляв OBOZREVATEL, глава Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан заявив, що столична влада готується до найгіршого сценарію під час нової хвилі пандемії. Водночас вони мають намір зробити акцент на вакцинацію, зокрема вчителів, щоб уникнути “червоної” зони, оскільки ризик спалахів захворюваності є саме в таких колективах.

Читайте також:  Стосується всіх учнів 5-11 класів: у Раді запровадили важливі зміни — як тепер навчатимуться

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.