facebook

Авіакатастрофа на Прикарпатті: до розслідування трагедії долучаться Австрія, США і Словаччина

Три держави допоможуть слідчим Прикарпаття з’ясувати причини авіатрощі.

До розслідування авіакатастрофи на Прикарпатті, яка сталася 28 липня, долучаться Австрія, США і Словаччина.

Про це повідомили у пресслужбі управління розслідувань Національного бюро з розслідування авіаційних подій (НБРЦА).

“Відповідно до вимог додатку 13 до Чиказької конвенції, про подію проінформовано уповноважені органи з питань розслідування США, як держави громадяни якої загинули, Словаччини, як держави розробника повітряного судна та Австрії, як держави розробника двигуна, що встановлений на літаку. Станом на 29 липня, НБРЦА отримало підтвердження від NTSB про призначення уповноваженого представника, який від імені США братиме участь у розслідуванні, зобов’язання від бюро розслідування морських та авіаційних подій Словаччини та уповноваженого органу з питань розслідування безпеки польотів Австрії щодо сприяння у розслідуванні на запит НБРЦА”, – сказано у повідомленні.

Нагадаємо, поблизу села Шепарівці Коломийського району Івано-Франківської області сталася трагедія. Там впав легкомоторний спортивний літак на приватний житловий будинок. Після падіння літак загорівся.

У авіакатастрофі під Коломиєю загинув професійний льотчик, інструктор та співвласник аеродрому малої авіації у Коломиї Ігор Табанюк. Також загинули троє пасажирів. Пасажири – хасиди, 2 з них громадяни США, один з Великої Британії. В Ізраїлі вчилися на раввинів. До України приїхали на відпочинок.

У поліції розглядають дві версії причин трагедії — порушення пілотом правил безпеки польотів або несправність техніки.

Читайте також:  Через спалах африканської чуми на Франківщині відстрілюють диких кабанів

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.