facebook

Вчені заявили, що світ чекають періоди спеки, погода битиме нові рекорди

У найближчі десятиліття людство потерпатиме від дуже високої температури повітря, яка поб’є всі рекорди в різних куточках планети. За даними вчених, Землю накриють періоди аномальної спеки.

Аномальна спека

Про це заявили фахівці Швейцарської вищої технічної школи Цюриха. Результати їхньої наукової роботи опублікував журнал Nature Climate Change.

Учасник дослідження Ерік Фішер пояснив, що цим вони мали намір попередити людей: планету очікують піки спеки, які перевершать попередні рекорди температури, до чого потрібно підготуватися.

Прогноз щодо зміни температури повітря на планеті

Зазначається, що, з’ясовуючи причини аномальної спекотної погоди раніше, фахівці враховували не всі кліматичні зміни. Цього ж разу вони більше акцентували увагу на вивченні того, як змінювалися характеристики періодів рекордно високих температур, які тривали близько тижня. Наприклад, як той, що спостерігався на Тихоокеанському узбережжі в північно-західній частині США, а також у Канаді, залежно від викидів парникових газів.

Вчені спрогнозували нові піки спеки на планеті в 2021-2050 і 2051-2080 роках


Під час дослідження швейцарські вчені дійшли висновку, що у випадку з високими показниками викидів таких газів періоди рекордної спеки можуть відбуватися у 2-7 разів частіше в період із 2021-го по 2050 рік. Тоді як у 2051-2080 роки – частіше від трьох до 21 разу.

Прогноз щодо піків спеки на планеті в 2051-2080 роках

Також підкреслюється, що вже сьогодні Земля “прогрівається” на 0,18°С за десятиліття. А це швидше, ніж показували спостереження в попередні 40 років.

Ерік Фішер додав: результати їхньої наукової роботи доводять необхідність якомога швидше скоротити викиди парникових газів в атмосферу.

Прогноз щодо змін клімату

Читайте також:  Потоки води збивали людей з ніг: Одесу накрила найпотужніша злива з 2013 року. Фото та відео

Шукайте деталі в групі Facebook