facebook

В Україні подорожчає проїзд в громадському транспорті

Українцям слід бути готовими до того, що вартість проїзду у всіх видах громадського транспорту різко злетить. Перевізники відмовляються чекати ще цілий місяць і починають підвищувати ціни на квитки для пасажирів.



Українські перевізники заявляють про значні збитки, які вони терплять з початку пандемії. Тільки за перше півріччя 2021 року тарифи в громадському транспорті приміського і міжобласного сполучення переглядався двічі. У підсумку, ціни на квитки виросли в середньому на 40 відсотків. Але і цього виявилося мало.

За словами керівника Асоціації перевізників Київської області Олексія Павленка, тарифи планували підняти з 1 вересня поточного року, однак через обмеження, пов’язані з пандемією, сильно постраждали перевізники.

У другій декаді липня 2021 року квитки в столичному приміському транспорті в напрямку Ірпеня, Гостомеля та Бучі подорожчали до 27 гривень. Проїзд з Києва в напрямку Бородянки, Клавдієво подорожчав з 30 до 37 гривень. Підвищувати ціни на квитки будуть не тільки в столиці і області, а й в усіх регіонах України.

Багато перевізників брали кредити в банках на оновлення автопарку, на тлі збитків під час карантину у них накопичилися заборгованості перед кредиторами. Це спричинило за собою штрафи.

Ускладнило ситуацію підвищення цін на паливо та витратні матеріали, а також на запчастини для транспортних засобів. З цієї причини, багато компаній-перевізників прийняли рішення підвищити вартість проїзду вже найближчим часом. Всі інші теж збільшать ціну квитків, тільки з 1 вересня. В середньому, проїзд подорожчає на 10 – 16 відсотків.

Читайте також:  Вартість зросла, а квитків водії “в очі не бачили”, – франківці обурені якістю перевезень (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.