facebook

“Отримав контузію ока”: люди масово скаржаться на стріляючі корки газованої води

Днями в Україні, зокрема на Львівщині, люди почали масово скаржитись на газовану воду, у якої вистрілюють корки та травмують споживачів.
Першим спровокував обговорення львів’янин Андрій Зубко — пляшка газованої води “Миргородська” вистрілила в обличчя 28-річному чоловіку, спричинивши контузію ока. Інцидент стався 15 липня, але постраждалий досі лікує око та чекає на відновлення зору, повідомляє “Діло”.



“Купити мінералки і втрати око. Голосно сказано, але як то кажуть, до біди багато не потрібно. Не знаю чи то я такий везучий чи ще в когось була така ситуація коли вистрілює корок від мінералки? Купив собі “Миргородську”, файна така вода, давно її купую, та от після того як компанія зменшила розмір кришки, при відкриванні вона просто вистрілює, було в мене так декілька разів, але обходилось без пригод, до сьогоднішнього дня. Як тільки почав відкривати корок вистрілив прямо в око. В результаті отримав контузію правого очного яблука, пошкодження роговиці ока і крововилив. Зараз правим оком ніц не бачу, все як в тумані. Хоча лікар казав що зір має відновитись. Дуже на це сподіваюсь. Тож товариство, майте на увазі, що “Миргородська” вибухає, тож якщо хочете втамувати спрагу саме цією водою то направляйте корок від себе або вдягайте окуляри“, – розповів після інциденту Андрій Зубко у соцмережах.

Коли випадок набув широкого розголосу, виявилось, що хлопець є не єдиним постраждалим — більше десятка людей розповіли, що побували у схожій ситуації.

За словами Андрія, лікар призначив йому ліків майже на 1 тис гривень та порадив зачекати декілька днів, аби зір відновився.

“Око вже краще, ніж у перший день, болить набагато менше. Але бачу ним ще погано. До лікаря йду завтра, тому яка вже конкретна ситуація з оком буду знати пізніше”, – розповів Андрій Зубко сьогодні, 17 липня.

Читайте також:  В Івано-Франківську на автомобіль впало дерево (фото)

Компанія “IDS Borjomi Ukraine“, якій, до слова, належить і “Миргородська” погодились оплатити постраждалому лікування доки зір не відновиться повністю.

“На сьогоднішній день мені компенсували 1000 грн за ліки, які я купував, і сьогодні привезли дві палети води Borjomi”, – сказав хлопець.

Нагадаємо, третину ринку мінеральних вод контролює IDS Group – українська дочірня фірма міжнародної групи IDS Borjomi International. Понад 50% акцій компанії належить російським бізнесменам Михайлу Фрідману, Герману Хану та Олексію Кузьмічову (“Альфа груп”).

У коментарі “Ділу”, виробники також заявили про ніби-то невідповідні умови зберігання води та підтвердили, що компенсували лікування цього покупця.

“Ті чортові кришечки декілька раз мені вистрілювали, правда в руці. А так, то вони і незручні, неможливо закрутити ніколи, і тепер видно що небезпечні. Я вічно шлякую від тих кришечок. І особливо, коли пляшка десь розхиталась, то відкручуєш, а кришка прямо вибухає. Та і загалом надзвичайно незручний девайс зробився”, – написала у коментарях дівчина Мар’яна.

“В тому році мав такий же випадок, але без попадання в око. Дзвонив на гарячу лінію, так що вони знають про проблему вже рік”, – додав покупець Микола.

“Мені колись Моршинська і старим корком нормально вистрілила. Але не з такими наслідками”, – підтримав Мирослав Ганущак.

“Мені також нещодавно, але на щастя все обійшлося”, – додала Аліна Слободенюк.

“Сьогодні майже така сама ситуація була в мого брата, тобто він також відкривав “Миргородську” воду і коли відкривав, то корок сильно вистрелив, в його палець руки… Тобто тепер має забій пальця на руці“, – написав Володимир Ханас.

“Мала таку ж пригоду, корок вистрілив в долоню під час відкривання, боліло тиждень, було таке враження, що зламало кістки, вперше в житті з таким стикаюсь”, – розповіла Жанна Ріпа.

Читайте також:  В результаті ДТП на Закарпатті постраждали двоє дітей

“Миргородська занадто багато додає газу. Це вже бачу роками. Окремі пляшки прямо вибухали… Миргородська, щось пора робити з цим, бо дійсно, інколи побоююсь постраждати від мінералки”, – заявив Олександр Шкурей.

“Була схожа ситуація, але з іншою фірмою”, – додав Микола Селещук.

“Теж отримала таке “поранення” в обличчя. Корок вистрілив так, що потемніло в очах”, – поскаржилась Тетяна Веселюк.

“У мене точно так само було, тільки в руку, так вибухає що аж пальці оніміли. Я думаю потрібно писати колективну скаргу”, – написав Микола Матернюк.

“У мене випадок був такий з Моршинською слабогазованою, так само вистрілила і весь стіл залила, через те, що кришки менше стали то перестало різьблення тримати рівень газів в пляшці”, – розповів Владислав Настека.

“Те саме було і в мене. Купили миргородську і зірвався корок мені в ліве око. Була в лікарні. Довго був туман але Слава Богу пройшов. Але зіниця залишилась не робоча. Шкода, що люди страждають, а виробники залишаються не покарані. Будьте обережні”, – пише Таміла Романенко.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.