facebook

На Прикарпатті 5-річний хлопчик вивчив таблицю Менделєєва та знає абетки 12 мов

У Калуші, що на Прикарпатті, мешкає 5-річний Мирослав Федьків, якого називають справжнім вундеркіндом або ж маленьким генієм. Дитина, як стверджують батьки, самостійно вивчила не просто основи різних наук, а й освоює нюанси, яких навчають в університетах.



Уперше хлопчик вразив батьків своїми здібностями, коли йому виповнилося лише два роки: Мирослав склав п’ять різних пазлів за лічені хвилини. У неповні три роки прочитав цілими реченнями дитячу Біблію, а табличку множення хлопчик вивчив за один вечір, прочитавши на зворотному боці звичайнісінького печива, повідомляє nta.ua

Зараз, як розповідає мама Мирослава Марія Федьків, її син вивчає іноземні мови. Самотужки у два роки опанував першу абетку. Сьогодні ж уже знає 12 – зокрема, грецьку, латинську та японську.

Прямо при журналіста, які приїхали в гості до маленького вундеркінда, 5-річна дитина за дві хвилини написала диктант: з розділовими знаками, із власними іменами з великої літери, швидко та грамотно.

Він знає, де дві крапки поставити, де – кому. Він багато читає і він аналізує. Він бачить, що перед “а”, “але”, “що” треба кома. У нього в голові це якось закладено», – розповідає мама маленького вундеркінда Марія Федьків.

Великий інтерес хлопчик має до хімії. Як стверджують у сім’ї, таблицю Менделєєва Мирослав вивчив за вечір. Без роздумів дитина озвучує назви всіх хімічних елементів, знає атомні маси. Може перелічити всі металоїди.

Старший брат Мирослава Роман розповідає: почувши незнайомий термін, Мирослав одразу біжить до комп’ютера аби дізнатися його значення.

«Одного разу він прокинувся і захотів вивчати хімію. Я саме був в школі. І він плакав. Хотів читати підручник «Хімія», а книги не було», – пригадує Роман Федьків.

Читайте також:  Як виходець з України став одним із найвпливовіших фінансистів світу

У кого вдався один із чотирьох синів Федькових – Мирослав – близькі не знають. Можливо – припускають – у дідуся. Те, що дитина називає себе маленьким генієм, батьки вже звикли. Донедавна думали, що рівень його знань відповідає сьомому класу, утім помилилися.

«Ми їздили у Прикарпатський університет імені Стефаника, були на кафедрі хімії. Нам говорили, що у нього є такі знання з якоїсь там “кристалохімії”. Він почав її вивчати. А це, казали нам викладачі, програма 2 курсу університету», – каже мама маленького вундеркінда Марія Федьків.

Яке майбутнє чекає маленького вундеркінда із Калуша, батьки поки не знають. Можливо, подбають про індивідуальні заняття. Адже хлопчик щодня прагне нових знань.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.