facebook

В Польщі з’явились обурливі плакати: українців звинувачують у людовбивстві [+ФОТО]

З нагоди Національного дня жертв геноциду Фонд “Wołyń Pamiętamy” провів інформаційну кампанію щодо Волинської різні.

11 липня у Польщі на державному рівні вшановують пам’ять жертв трагічних подій на Волині у 1942-1943 роках. Влітку 1943 року відбувались масові вбивства поляків. До сьогодні немає порозуміння між українськими та польськими істориками щодо чисельності жертв — як серед поляків, так і українців.

У Польщі Волинську трагедію називають «різаниною», офіційно визнано «геноцидом», але одноголосно звинувачують український націоналізм, який народився в Галичині. З таким трактуванням не погоджуються в Україні.



Вищезгадана фундація вирішила вкотре спровокувати міжнаціональний конфлікт — вона видрукувала понад 12 000 обурливих плакатів до майже 400 людей по всій Польщі. Ті, своєю чергою, розмістили плакати у всіх можливих місцях — на вулицях, зупинках, деревах, стовпах та брамах.

«Обличчям всієї акції стала дворічна Чеся Хшановська, вбита українцями у своєму ліжечку», — повідомили організатори акції. «Наша діяльність спрямована на те, щоб усвідомити поляків про те, що майже 80 років тому українці вчинили геноцид, який до цього часу “сходив їм з рук” — додала керівничка фонду Катажина Соколовська.

Вона підкреслила, що лише правда може бути основою польсько-українських відносин.

Читайте також:  У Мюнхені близько 35 тисяч людей протестували проти саміту G7

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.