facebook

Петиція за відновлення залізничного сполучення між Перемишлем та Україною

Маріуш П. спрямовує петицію до прем’єр-міністра Матеуша Моравецького: Соціальне НІ! подальшого призупинення руху поїздів з України до Перемишля!



Петиція Маріуша П. розміщена на платформі Petycje Obywatelskie avaaz.org і адресована прем’єр-міністру Матеушу Моравецькому:

«ЗАКЛИКАЄМО ПОЛЬСЬКИЙ УРЯД ВІД ЗАРАЗ ПОГОДИЛИСЯ НА РУХ УКРАЇНСЬКОГО ПОЇЗДУ INTERCITY PLUS ЗІ ЛЬВОВА, КИЄВА ТА СПАЛЬНИХ З ОДЕСИ ДО ПЕРЕМИШЛЯ!!!»

Автор наголошує, що це дасть «шанс вискочити з фінансового дна для бізнесу та міста» після карантину. Міжнародні залізничні сполучення повільно повертаються до роботи. Вже зараз з Польщі безперешкодно можна дістатися Німеччини, Чехії, Австрії та Словаччини.

Згідно з новим розпорядженням польського уряду, яке було ухвалено 11 червня, залізничні пасажирські перевезення між Польщею та Україною відновляться тільки з 1 вересня 2021 року. Попередні обмеження від 6 травня 2021 року згодом були продовжені до 25 червня, а зараз до 31 серпня 2021 року.

Підписанти протесту:

Akademickie Biuro Kultury i Sztuki Alma Art
Fundacja Azymut
Fundacja Kresowe Centrum Nauki i Rozwoju «Perła Galicji» —
Przemyski Klaster Turystyczny
Fundacja Galicyjskich Dróg Żelaznych
Porozumienie MOST
Stowarzyszenie Linia102.pl
(список підписантів відкритий)

Опубліковано 21 червня 2021 року.

На сьогодні петицію підписали 843 людини, очікується 1000.

Для в’їзду в Україну громадяни Польщі повинні пред’явити відповідну страховку та негативний результат тесту на ПЛР або антиген COVID-19, який необхідно провести протягом 72 годин до перетину українського кордону, або документ, що підтверджує завершення повного курсу вакцинації проти COVID-19.

Громадяни України мають користуватися правилами мандрівників, які приїжджають до Польщі з-за меж Шенгенської зони. Вони такі: кожного мандрівника поміщають на карантин. Тест, проведений у країні походження особи, не звільняє від карантину. Мандрівники, які потрапили під карантин, можуть у Польщі протягом 48 годин після перетину кордону провести тест, негативний результат якого звільнить їх від карантину. Тип тесту: ПЛР або антигенний.

Читайте також:  “W Polityce”: путін розпочав нову війну - релігійну!

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.