facebook

Польща і Чехія хочуть більше українських заробітчан: кого кличуть на роботу

Кількість вакансій для українських заробітчан у Чехії і Польщі, за даними Opendatabot, злетіла в 1,7 раза. Серед найбільш затребуваних працівників: пакувальники, працівники складів, електрики та будівельники.



Як розповів у коментарі OBOZREVATEL президент Всеукраїнської асоціації компаній із міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник, якщо на дошках оголошень в Україні з’явилося більше пропозицій роботи в країнах ЄС – це не можна розглядати як показник зростання пропозицій від роботодавців. Адже здебільшого зростання кількості вакансії, які з’являються в Україні, залежить від активності компаній-посередників. На одну і ту ж вакансію, яку пропонує іноземний роботодавець, може бути 5-10 пропозицій від різних агентів.

“Європа дійсно потроху оговтується від коронакризи, – говорить Воскобойник. – Економіка пожвавлюється, в країнах ЄС збільшується фінансування власного бізнесу, інвестування, що викликає збільшений попит на робочі руки. Якщо в самих країнах не вистачає робочих рук, то на вакансії із задоволенням беруть трудових мігрантів”.

Водночас Воскобойник зазначає: кількість заробітчан з України з роками буде падати через загальне скорочення населення країни. Адже разом зі зменшення кількості всього населення, падає і відсоток працездатних громадян.

Читайте також:  На Сході загинула молода українська військова

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.