facebook

У Чехії невакцинованим людям доведеться самостійно оплачувати тести на COVID-19: деталі рішення

Наразі кожен житель Чехії може безкоштовно зробити 4 антиген-тести на коронавірус та 2 ПЛР-тести на місяць.



У Чехії планують скасувати можливість безкоштовного тестування на коронавірус для невакцинованих громадян. Таку норму можуть запровадити наприкінці літа, але під час ухвалення такого рішення будуть зважати на кількість повністю вакцинованих людей.

Про це заявив міністр охорони здоров’я країни Адам Войтех, пише Seznam Zprávy.

Відповідне рішення ініціювали для пришвидшення темпів імунізації та скорочення витрат держбюджету. За його словами, це станеться щойно кожен охочий в Чехії зможе швидко пройти вакцинацію без попередньої реєстрації. А для повністю щеплених скасують превентивні тести. За словами Войтеха, потреба в профілактичних тестах повинна зменшитися в міру збільшення охоплення населення вакцинацією.

Зараз всім громадянам в Чехії оплачуються чотири тести на антиген і два ПЛР-тесту на місяць. Така ситуація залишиться щонайменше до літа.

“З іншого боку, потреба, природно, зменшиться. Тому що це правда, що ті, хто повністю щеплений, не повинні проходити тестування, ні коли вони йдуть на роботу, ні коли повертаються (на роботу з відпустки). А кількість повністю щеплених значно зросте в липні. Липень буде місяцем, коли ми будемо вводити другу дозу, зокрема. Там, можливо, 1,6 мільйона людей чекають на другу дозу і будуть щеплені. Тому їм взагалі ніде не знадобиться тест”, – сказав Адам Войтех.

Він наголосив, що вакцинація повинна стати стандартом у майбутньому. І якщо хтось хоче тест, йому доведеться заплатити за нього.

Читайте також:  На Прикарпатті господар відкопав склад зброї, коли хотів посадити картоплю

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.