facebook

З рахунків українців почали по-новому списувати гроші за борги: що змінили

В Україні з 6 липня виконавці судових рішень можуть списувати борги через автоматичну систему не тільки з тих, хто не заплатив аліменти, а й з тих, хто не сплатив комуналку, не повернув кредит або не виконав інші фінансові зобов’язання. Сама ж система, як кажуть судові виконавці, автоматично списувати кошти з банківського рахунку не дозволяє.



Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL. За новими правилами після судового рішення виконавець через автоматичну систему може направити листи в Таскомбанк, ПриватБанк, Універсал Банк (monobank), ОКСІ Банк, Банк Восток, Індустріалбанк, ПроКредит Банк з проханням заарештувати рахунки автоматично.

Як розповів приватний виконавець у Києві Анатолій Телявський, якщо раніше потрібно було особисто відносити документи в банк або надсилати їх поштою, то зараз у семи фінансових установах працює електронний документообіг.

“Те, що задекларував Мін’юст, не відповідає дійсності й видає бажане за дійсне. Мін’юст називає автоматизованим арештом простий електронний документообіг. Це не те що я починаю провадження і автоматично у всіх 76 банках у боржників моментально арештуються кошти, як це відбувається в Латвії, Литві”, – каже виконавець.

Варто зазначити, що банки індивідуально розглядають кожен запит на блокування коштів. Тобто сама система тільки називається автоматичною, кожен запит розглядається індивідуально.

Читайте також:  У Полтавській області нардеп потрапив у ДТП

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.