facebook

Фермери знищують черешню, яку виростили: такого Україна ще не бачила

Внутрішній ринок України перенасичений пропозицією пізніх сортів черешні. Аграрії знищують тонни ягід через занадто низьких цін. Збитки сягають величезних сум.



Знищувати урожай черешні почали в Мелітополі, Запорізької області. Виробники несуть величезні збитки в 2021 році. Врожаї ранніх сортів черешні зіпсувалися під впливом погодних умов, дощі і холод прискорили загнивання ягід.

Аграрії сподівалися, що збір і реалізація врожаю пізніх сортів черешні дозволять відшкодувати збитки. Однак все сталося з точністю до навпаки. Черешня, достигли в другій половині червня, не користується попитом.

“Ніхто навіть не торгується. Справа не в ціні – навіть просто ніхто не купує, ринки перенасичені, купівельна спроможність громадян України дуже низька, переробка працює на концентратах”, – пояснив голова Запорізької обласної організації “Аграрний Союз України” Анатолій Тиховод.

Що робити далі, підприємці не знають. У ситуації, що склалася аграрії не знають, як звільняти дерева від ягід, оскільки прийняли рішення не наймати людей для збору черешні.

“Дерева треба звільняти від врожаю, щоб в наступному році розраховувати на врожай, який теж може виявитися нікому не потрібним”, – нарікає на економічну ситуацію в країні Анатолій Тиховод.

Читайте також:  На Волині від удару блискавок згоріли дві будівлі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.