facebook

Рада проголосувала за підвищення податків та зборів: на скільки і за що доведеться платити більше

Депутати Верховної Ради підтримали законопроект про підвищення податків і зборів в Україні. Документ дозволить “забезпечити збалансованість бюджетних надходжень”.



Народні обранці ухвалили в першому читанні проект закону №5600 “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень. 264 народних депутати проголосували “за” підвищення податків і зборів в Україні. Проти даного закону виступили члени Національного агентства з питань запобігання корупції.

У разі остаточного прийняття проекту закону №5600, будуть підвищені податки і збори в усіх галузях. Йдеться про підвищення акцизів на алкоголь і тютюнові вироби, податків для операторів стільникового зв’язку, екологічних зборів. У деяких випадках, податки зростуть у три рази.

Крім того, нардепи підтримали ініціативу Кабміну зменшити розмір земельних ділянок з 2 до 0,5 га для ведення особистого селянського господарства, продаж продукції з яких не обкладається податком на доходи фізичних осіб.

У Національному агентстві з питань запобігання корупції заявили, що аж ніяк не виступають проти прийняття законопроекту №5600 про підвищення податків. В агентстві вважають, що документ потрібно доопрацювати, оскільки в ньому міститься ряд корупціогенних чинників.

Варто зазначити, що проект закону про збільшення податків і зборів був переданий в Раду без урахування експертних коментарів та не пройшов обов’язкові громадські обговорення.

Читайте також:  Українським бюджетникам планують підвищити зарплату: доплату отримають не всі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.