facebook

Тропічна спека та удар стихії: синоптики розповіли, яким буде липень в Україні

Погода в липні в Україні буде спекотною, немов у тропіках. Місцями в регіонах буде до +40 градусів. Водночас прогнозуються дощі з грозами. Також пилові бурі накриють країну вже на початку місяця 1-4 липня.



Про це для “Сегодня” розповів синоптик Леонід Горбань. Він зазначив, що після дощів буде створюватися такий “тропічний ефект”, немов у парильні. За його словами, з 8 до 12 липня очікуються буря, грози і град. Температура повітря впаде до +22 градусів. Однак потім знову буде спека і висока вологість повітря.

У середині липня погода буде такою, як у червні, але ще спекотнішою. Очікується, що вдень стовпчики термометра покажуть до +35 градусів, у південних і східних регіонах навіть до +40.

Після середини липня, за прогнозом Горбаня, буде третій удар стихії: почнуться сильні дощі. За 21-22 липня випаде близько 15-20 мм опадів. Пилова буря можлива з 25 до 27 червня. Повітря вдень прогріється до +29…+31 градуса. Наприкінці місяця знову підуть зливи.

За даними Укргідрометцентру, середня місячна температура повітря передбачається 20-25 градусів тепла, в Карпатах 16-18 градусів тепла. Це на 1-3 градуси вище, ніж у червні, і близько до кліматичної норми.

Заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко додав, що висока температура і потім зміна її на більш холодну будуть утворювати смерчі, особливо в степових районах, їх буде більше, ніж у червні.

З його слів, через розгул стихії ймовірне знеструмлення населених пунктів, можливе підтоплення і навіть розмивання доріг.

Місячна кількість опадів очікується 34-91 мм (у Карпатах і місцями на Прикарпатті до 155 мм), також у межах норми. Більше дощів пройде в західних, північних та Вінницькій областях – 62 мм і більше, менше в південних областях, особливо в Херсонській області та в Криму, тут може бути нижче ніж 30 мм.

Читайте також:  В Україні – бабине літо: До якого числа пануватиме цей період

Найвища температура буде на сході та південному сході країни. Спека накриє Луганську, Донецьку, Харківську, Запорізьку та Дніпропетровську області.

Температура в Києві здебільшого очікується вдень 25 і вище градусів тепла.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.