facebook

Філіпу Кіркорову заборонили в’їзд в Україну

Міністерство культури та інформаційної політики України за поданням СБУ внесло російського співака Філіпа Кіркорова до Переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці.
Як наголосили в Міністерстві, процедура здійснюється автоматично, адже згідно з чинним законодавством воно не має повноважень самостійно вирішувати, кого слід включати у список.



Філіп Кіркоров неодноразово виступав на підтримку російського режиму. Зокрема – підтримував силовий розгін акцій на підтримку Навального і називав Путіна “найкращим президентом”.

Філіп Кіркоров не раз виступав на підтримку російського режиму. Зокрема – підтримував силовий розгін акцій на підтримку Навального і називав Путіна “Кращим президентом”. Він також підтримує окупацію і анексію Криму.

СБУ рекомендувала Міністерству культури та інформаційної політики включити російського співака Філіпа Кіркорова у перелік осіб, що становлять загрозу національній безпеці України через його підтримку російської окупації Криму.
Про це повідомили у пресцентрі СБУ, пише УП.

“Підставами таких рекомендацій СБУ стали неодноразові пропагандистські концерти та заяви Філіпа Кіркорова, в яких він висловлювався на підтримку анексії Криму Росією, а також наполягав на тому, що окупований півострів – це частина РФ. При цьому він регулярно виступав в АР Крим, в’їжджаючи на півострів поза українськими пунктами пропуску”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в СБУ є докази, що Кіркоров свідомо заперечував територіальну цілісність та суверенітет України, а у своїх висловлюваннях виправдовував агресивні дії Російської Федерації.

Зокрема 18 березня 2021 року Кіркоров виступив на концерті “Большой праздничный концерт в честь семилетия воссоединения Крыма с РФ”, який відбувся за участі президента Путіна, тим самим підтримавши окупацію АР Крим.
У своїх заявах на цьому заході Кіркоров сказав, що “Крым – это мое любимое место в России”, а також допустив ряд інших пропагандистських висловлювань, як неодноразово робив це раніше, зазначають в СБУ.

Читайте також:  Презентація дебютного кліпу: відомий франківський бодібілдер та танцюрист Федір Хашалов заспівав

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.