facebook

Троє Прикарпатців нелегально переправляли людей за кордон. Тепер їх судитимуть

Наприкінці лютого 2021 року Служба безпеки України заблокувала діяльність міжрегіональної групи, яка займалася незаконним переправленням українців та іноземців до країн ЄС. Учасники угруповання також забезпечували легалізацію мігрантів у Євросоюзі.

Розслідування протиправної діяльності ділків здійснювалось слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в рамках кримінального провадження за частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України, яка передбачає кримінальну відповідальність за Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинене групою осіб або з корисливих мотивів. Оперативний супровід здійснював відділ боротьби з корупцією та організованою злочинністю Управління СБ України в Івано-Франківській області.

Оперативники СБУ затримали трьох учасників групи у пункті пропуску «Шегині-Медика» під час спроби переправити чергового нелегала. У ході обшуку в одному з автомобілів зловмисників вилучили оплату за незаконні послуги.

Організатора злочинної групи затримали в передмісті Івано-Франківська у власному помешканні.

Як повідомили



 у пресслужбі обласної прокуратури, завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої групи за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

В ході досудового розслідування було накладено арешт на майно ділків на загальну суму 460 тисяч гривень.

Якщо в суді провину зловмисників доведуть, їм загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Читайте також:  На Коломийщині циганка викрала в жінки 60 тисяч гривень

Шукайте деталі в групі Facebook