facebook

Португалія за 8 хвилин забила три голи і розгромно перемогла на Євро-2020

Збірна Португалії з футболу обіграла команду Угорщини в 1-му турі чемпіонату Європи-2020. Зустріч у групі F на стадіоні “Пушкаш Арена” в Будапешті завершилася з рахунком 0:3.



Для Кріштіану Роналду і Ко це стало 10-ю перемогою в 14 очних зустрічах між Португалією та Угорщиною. Ще 4 матчі завершилися внічию.

Перед матчем букмекери пропонували коефіцієнт на нічию на рівні 4,60, водночас перемога Португалії оцінювалася показником 1,40.

Португалія надійно контролювала м’яч, проте з обережністю йшла вперед. У першій атаці Діого Жота спробував прорватися по лівому флангу, але у штрафному його зупинили захисники.

Футболісти з Угорщини періодично намагалися провести контратаки, але ті в основному завершувалися задовго до штрафного майданчика португальців.

Гра здебільшого йшла в середині поля з періодичними випадами португальців у бік воріт суперника.

Граючи другим номером, угорці намагалися виманювати опонента, сподіваючись на вільні зони для контратак. У той же час господарі позбавили гостей із Португалії вільного простору і не давали створювати моменти.

Лише в кінцівці тайму португальці створили кілька реально небезпечних моментів у нападі. Бруно грамотно виконував соло у чинних чемпіонів, роздаючи гострі передачі партнерам. Удар Діогу Жота відбив голкіпер, а Роналду “вистрілив” над воротами.

Після перерви португальці продовжували контролювати м’яч на половині поля суперника, але підібратися до воріт їм не вдавалося. В основному гра йшла за межами штрафного майданчика.

Відсутність гострих моментів сповна компенсували забиті трибуни. Вперше з моменту пандемії стадіон був заповнений на 100% (61 000 глядачів).

Кінцівка битви вийшла феєричною. На 80-й хвилині Шен ковзнув у штрафному і пробив Руя Патрісіу в ближній кут, але зробив це з офсайду, а через 5 хвилин Рафаель Геррейро за допомогою рикошету забив уже легітимний гол – 0:1.

Читайте також:  Шварценеггер прийшов провідати травмованого Ломаченка (відео)

Другий гол у поєдинку оформив із пенальті Кріштіану Роналду. Орбан завалив Рафу Сілву в своєму штрафному, і капітан португальців чітко реалізував покарання.

Все той же Кріштіану поставив крапку в матчі, оформивши на 92-й хвилині дубль.

Свій наступний матч Португалія проведе 19 червня проти збірної Німеччини. Початок о 19:00. Угорці в цей же день змагатимуться з командою Франції (16:00).

Угорщина – Португалія 0:3 (0: 0, 0: 3)

Голи: 0:1 – 84 Геррейро, 0:2 – 87, пенальті Роналду, 0:3 – 90 Роналду.

Угорщина – Гулачі, Фіола (Варга, 89), Салаї, Ботка, Ловренчіч, Шафер (Нього, 66), Надь (Варга, 89), Шаллан (Шен, 78), Кляйнхайслер (Шигера, 78), Орбан, Салаї.

Португалія – Руй Патрісіу, Семеду, Пепе, Рубен Діаш, Геррейро, Данилу Перейра, Вільям Карвалью (Саншеш, 81), Бернарду Сілва (Рафа Сілва, 71), Бруну Фернандеш (Моутінью, 89), Діогу Жота (Андре Сілва, 81), Роналду.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.