facebook

В Україні почало діяти пільгове розмитнення авто: деталі

В Україні сьогодні, 15 червня, почав діяти пільговий період розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації. Хто може скористатися пільгою?



Пільговий період розмитнення буде діяти 180 днів. Для учасників АТО/ООС – 270 днів. На пільгових умовах можна розмитнити автомобілі, які ввезли в Україну до 31 грудня 2020 року. Вони повинні відповідати екологічному стандарту не менш Євро-2.

Вартість розмитнення залежить від року випуску автомобіля і типу двигуна. В середньому – близько 1 000 євро. Крім того, потрібно також заплатити “добровільний внесок” в розмірі 8 500 гривень.

Так, наприклад, за легалізацію автомобіля Volkswagen Golf 1999 року випуску з двигуном 1,9 TDI потрібно заплатити 1 095 євро. Плюс 8 500 гривень “внеску”.

Якщо хтось не захоче за такою схемою легалізувати свою машину, то тоді він зможе вивезти її з України. На митниці потрібно буде заплатити штраф – 8 500 гривень.

Чиновники не раз говорили, що пільговий період розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації в 2021 році – це остання можливість недорого легалізуватися. Влада стверджує, що більше пільг для власників машин з єврономерами не буде.

Читайте також:  Дружина померла через тиждень після чоловіка: коронавірус забрав життя батьків 12 дітей (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.