facebook

Тариф на опалення в Україні може злетіти до 40%: в “Укртеплокомуненерго” пояснили чому

Тариф на опалення в Україні в опалювальному сезоні може зрости на 15-40% залежно від міста. Це може трапитися через умови постачання газу теплокомуненерго з боку “Нафтогазу”.



“Ті умови, які у договорах на постачання газу запропонувала газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг” виробникам тепла, поглиблять галузеву кризу в теплокомуненерго та поставлять під загрозу опалювальний сезон 2021/2022 років”, – про це повідомили представники міжгалузевої асоціації з розвитку систем теплопостачання “Укртеплокомуненерго” у коментарі OBOZREVATEL.

У асоціації зазначають, що всупереч домовленостям з президентом та урядом, “Нафтогаз Трейдинг” в нових договорах на закупівлю газу застосовує щодо підприємств неринкові вимоги.

Зокрема вимагає авансові платежі за газ, квотування обсягів споживання, безакцептне списання коштів з рахунків підприємств у разі виникнення заборгованості за спожитий газ, високі штрафні санкції та розірвання власного газового контракту за умови укладання договору постачання з іншою компанією.

“Найбільша дискримінаційна вимога та прояв свідомого тиску на ТКЕ – щомісячні авансові платежі за газ. Згідно з чинним законодавством, населення як основний споживач послуг централізованого теплопостачання розраховується за спожиті послуги на умовах післяплати”, – повідомили в “Укртеплокомуненерго”.

Представники асоціації наголосили, що наразі борг населення за тепло та гарячу воду перевищує 25,5 млрд грн.

Як повідомляв OBOZREVATEL, в Україні боржників за комуналкою будуть штрафувати на 20-50%, до того ж їм заборонять виїжджати за кордон.

Такі нововведення дозволять скоротити кількість тих українців, які можуть платити за рахунками, але не роблять цього. Про це йдеться в законопроєкті №3613, який внесли до порядку денного Верховної Ради. Профільний комітет рекомендує ухвалити зазначений документ.

Читайте також:  У Кабміні переглянули виплати за народження дітей: коли і скільки грошей дадуть

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.