facebook

Ректор духовної семінарії отримав право носіння золотого хреста із прикрасами

5 червня у семінарійному храмі священномученика Йосафата була відслужена Архієрейська Божественна Літургія з нагоди закінчення академічного року, яку очолив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин у співслужінні ректорату семінарії та численного духовенства Архієпархії.

Митрополит поблагословив ректора семінарії.

На завершення навчального року у стінах Івано-Франківської духовної семінарії було урочисто вручено й освячено підрясники першокурсникам, які пройшли рік навчання й з глибоким усвідомленням одягнули їх. Окрім того, митрополит Володимир звершив Чин поставлення читця і співця чотирьом випускникам Дяківсько-регентського інституту Івано-Франківської академії Івана Золотоустого, інформують “Вікна” з посиланням на пресслужбу Івано-Франківської духовної семінарії.

У свої проповіді архієрей наголосив на значущості події отримання підрясників, адже це є один з перших кроків на дорозі священства й важливо з гідністю носити на собі цю ризу, а в серці — Бога. Також єпископ привітав дяків, які є важливою ланкою у житті парафії, адже беруть безпосередню участь у літургії, прикрашаючи її співом.

Після Божественної Літургії відбулося нагородження грамотами всіх, хто причинився до створення та діяльності Дяківсько-регентського інституту, який цими днями святкує своє 10-річчя.

Опісля віцеректор семінарії прот. Андрій Чорненко зачитав декрет, яким митрополит Володимир нагородив ректора семінарії прот. Олексія Данилюка високою церковною нагородою — правом носіння золотого хреста із прикрасами.

Все завершилося благословенням митрополита Володимира та подячним словом ректора семінарії, які побажали семінаристам плідних канікул і хорошого відпочинку, щоб з новими силами приступити до навчання та формації наступного навчального року.



Читайте також:  Скільки немовлят народилося в Івано-Франківську за минулий тиждень

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.