facebook

Завтра на Надвірнянщині перекриватимуть дорогу

Люди будуть вимагати почати роботи із відновлення інфраструктури, яку пошкодила повінь.



2 червня в селі Ланчин активісти анонсували перекриття дороги. Початок акції о 08:30 год.

Минулорічна повінь на Франківщині нанесла немало збитків.

“Минулого року повінь яка мала місце в червні місяці нанесла значну школу на території області. 1916 об’єктів, понад 2 і один десятий мільярда гривень, і 5 людських життів більше 250 мостів було зруйновано, дороги зруйновані”, – розповів Подробицям начальник управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА Володимир Стебницький.

Після повені до селища Ланчин навідувалося багато посадовців. І всі обіцяли: за кілька місяців усе відновлять. У селищній раді підрахували: щоб укріпити проблемні ділянки берегів та відновити дороги, треба двадцять мільйонів гривень.

Зверталися в область, але там сказали, що грошей поки що немає. І це при тому, що торік на подолання наслідків негоди Івано-Франківщина отримала – 742 мільйони гривень, з яких 105 наприкінці року – повернула в держбюджет. Не встигла освоїти.

“Тільки 63 об’єкти у нас не були завершені у зв’язку із тим що погодні умови не дали можливість працювати. Але ми нині працюємо над тим і Кабінет міністрів працює дані доручення щодо фінансування і ми чекаємо на позитивне рішення”, – продовжив Володимир Стебницький.

Читайте також:  Італію заливає: оголошено червоний рівень небезпеки

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.