facebook

COVID-19 – це не кінець: американський вчений попередив людство про загрозу нових епідемій коронавірусу

Людство може зіштовхнутися із COVID-26 і COVID-32.



Людству загрожують нові спалахи COVID у в 2026 і 2032 роках. Цього можна уникнути завдяки ретельному вивченню походження COVID-19.

Про це заявив декан Національної школи тропічної медицини Медичного коледжу Бейлор в Х’юстоні Пітер Готез та один з експертів із коронавірусу та інфекційних захворювань в США в ефірі телеканалу NBC.

На думку вченого, першими двома глобальними епідеміями можна вважати спалахи атипової пневмонії SARS (2000-і роки) і близькосхідного респіраторного синдрому MERS (вперше зареєстрований в 2012 році). Саме пандемія COVID-19, з його слів, почалася в 2019 році і стала третьою масштабною пандемією в XXI столітті.

“Нинішня – третя за рахунком. Мати-природа говорить нам про те, що трапиться: буде COVID-26 і COVID-32, якщо ми повністю не зрозуміємо походження COVID-19”, – сказав спеціаліст.

За його словами, необхідно досліджувати виникнення COVID-19 безпосередньо в китайському місті Ухань. На його думку, туди знову щонайменше на пів року слід відправити групу вчених, зокрема вірусологів, епідеміологів і експертів по кажанам. Фахівці повинні зібрати зразки вірусу і крові людей і тварин.

Американський вчений заявив, що без співпраці з Китаєм буде проблематично отримати відомості про походження COVID-19.

“Думаю, ми дійсно повинні зробити сильний тиск на Китай, щоб команда видатних епідеміологів і вірусологів в Китаї отримала безперешкодний доступ до тварин, людям, зразкам і лабораторій. Це в інтересах не тільки Китаю або США, а й усього світу”, – зазначив учений.

Раніше у В’єтнамі виявили у нещодавно інфікованих пацієнтів новий різновид коронавірусу, який є сумішшю штамів з Індії і Великої Британії.

Читайте також:  Іра Парипа: Привіт з Італії або вигляд зсередини. Лікарі падуть з ніг, теж заражаються і хворіють...

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.