facebook

В Україні змінили принцип призначення і перерахунку пенсії: в чому новизна

Пенсійний фонд України (ПФУ) нагадав, що з 1 квітня органами Фонду застосовується новий підхід при обробці заяв про призначення/перерахунок пенсій. Зокрема, мова йде про принцип екстериторіальності.



Як наголошується в повідомленні пенсійного відомства, нова технологія передбачає обробку заяв про призначення/перерахунок пенсій бек-офісами територіальних органів Фонду в порядку черговості надходження таких заяв і незалежно від того, де було прийнято заяву і де проживає пенсіонер.

“З 1 квітня 2021 створена необхідна технічна база для впровадження технології екстериторіального призначення/перерахунку пенсії та централізації функцій фінансування пенсійних виплат”, – повідомив заступник голови правління ПФУ з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олександр Малецький.

Чиновники ПФУ очікують отримати наступний результат від впровадження екстериторіальності:

єдиний підхід до застосування пенсійного законодавства;

централізована прозора система контролю за діями фахівців, процесів призначення та перерахунку пенсій;

мінімізація особистих контактів з громадянами, відв’язування звернень та їх обробки від територіального принципу.

У Фонді запевняють, що завдяки новій технології затримок з призначенням/перерахунком пенсій не буде. “В результаті впровадження екстериторіальності буде забезпечено раціональне використання кадрового потенціалу. Крім того, це прозора система для попередження можливих випадків зволікань в ухваленні рішення”, – констатував А. Малецький.

Читайте також:  З 1 квітня українців чекає неприємний "сюрприз": тарифи на воду і електроенергію хочуть змінити

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.