facebook

Кабмін погодив нове професійне свято в Україні

Кабінет міністрів погодив запровадження в Україні Дня адміністратора центру надання адміністративних послуг (ЦНАП). Нове свято відзначатимуть щороку 6 вересня.



Відповідний указ видав президент. Рішення щодо нього було ухвалено на засіданні уряду 26 травня, яке транслювалося онлайн на YouTube (щоб подивитися відео, доскрольте новину до кінця).

Як вказано в документі, професійне свято запровадили, враховуючи важливу роль адміністраторів центрів надання адмінпослуг у забезпеченні функціонування сервісної держави.

“Держави для громадян і бізнесу, належній реалізації прав фізичних та юридичних осіб у сфері надання адміністративних послуг, їхнього наближення до громадян”, – йдеться в проєкті указу.

Він набуває чинності з дня його опублікування.

Про це також повідомив депутат від “Європейської солідарності” Олексій Гончаренко в Telegram-каналі.

“В Україні з’явиться нове свято! Його запроваджують, щоб відзначити важливу роль адміністраторів ЦНАП у забезпеченні функціонування сервісної держави”, – додав він.

Зауважимо: професійне свято пов’язано із датою ухвалення Верховною Радою 6 вересня 2012 року закону “Про адміністративні послуги”, який визначив правові засади реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб у сфері надання адміністративних послуг. На його виконання в Україні розпочали створення мережі ЦНАП.

Так, станом на 1 січня 2021 року в країні налічується 876 таких центрів, 59 територіальних підрозділів, 356 віддалених робочих місць адміністраторів та 15 мобільних центрів із надання адмінпослуг. У ЦНАПах працює приблизно 5000 адміністраторів.

 

Читайте також:  Як політики та зірки Великдень святкували

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.