facebook

Виплати при народженні дитини в Україні хочуть перерахувати: сума досягне десятків тисяч

Кабінет міністрів вже 26 травня планує розглянути законопроєкт про збільшення розміру державної допомоги при народженні (усиновленні) дитини. Так, сума з нинішніх 41,28 тис грн може вирости до 50 тис грн (з 1 січня 2022-го).



В уряді зазначають, що розмір держдопомоги не переглядався з 2014 року, і тому через інфляцію він потребує перегляду. Про це повідомляє FinBalance.

Так, виплата допомоги буде здійснюватися одноразово в розмірі 25% від загального розміру допомоги. Решта суми буде виплачуватися протягом наступних 36 місяців рівними частинами.

З 1 січня 2023-го і в подальшому щорічно передбачається збільшення розміру допомоги при народженні дитини на прогнозний показник зростання індексу споживчих цін (грудень до грудня попереднього року), який затверджує Кабмін.

Раніше повідомлялося, що частині українців для отримання субсидії доведеться знову подавати документи. Це в тому числі торкнеться переселенців і тих, хто оформляє субсидію в найманому житлі.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

В Україні вже в червні вартість кубометра газу може злетіти з 8 до близько 12 грн за кубометр. Варто при цьому зазначити, що мова йде про місячні тарифи. Ті, хто вже підписав річний тариф, змін на собі не відчують.

В Україні кВт*год електроенергії з 1 липня може подорожчати з 1,68 до 2,5-4 грн. При цьому діяти така ціна буде для тих, хто споживає більше 500 кВт*год на місяць.

Читайте також:  По-звірячої розправились і закопали: на Львівщині знайшли тіла двох дітей (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.