facebook

Як вибрати полуницю без нітратів: 4 способи

Найулюбленіша ягода багатьох, зі смаку якої починається літо – солодка, соковита, смачна і корисна полуниця, сезон якої в Україні припадає на червень. Незважаючи на це, з кінця квітня її повно як на ринках, так і в супермаркетах на будь-який смак і гаманець, ось тільки чи корисна вона в такий час – невідомо.



Редакція FoodOboz розібралася, на що насамперед потрібно звернути увагу, вибираючи полуницю, щоб не отруїтися.

1. Запах

Запам’ятайте, полуниця з нітратами не запашна, а іноді навіть віддає гниллю. Натуральна ягода має дуже приємний аромат без зайвих запахів.

2. Колір

Хороша полуниця має колір від яскраво-червоного до темного з білим кінчиком. Варто зазначити, що колір ягоди повністю залежить від кількості пігментів.

3. Розмір

Великий розмір полуниці абсолютно не означає, що вона натуральна і корисна, а скоріше навпаки. Адже саме велика ягода точно складається з води й добрив.

Краще вибирати середню або маленьку полуницю, так ви точно будете впевнені в її безпечності.

4. Смак

Якщо є можливість спробувати ягоду перед покупкою – зробіть це. Оскільки зовнішній вигляд дуже часто оманливий.

Гарна, натуральна ягода на смак повинна бути солодкою, може, трохи з кислинкою, але не кислою або неприродно солодкою.

Важливо ще під час купівлі звернути увагу на упаковку і ємність, де зберігалися ягоди. Якщо на дні, стінках наявна волога, то це означає, що плоди, найімовірніше, несвіжі.

А так само дуже часто зверху викладають хорошу, красиву полуницю, щоб прикрити нижній шар із неякісних плодів, будьте уважні.

Читайте також:  “Змінив ім’я, роботу і знову одружився”: Вбивця прикидався 12 років німим та всетаки втратив дар мови

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.