Як вибрати полуницю без нітратів: 4 способи
Найулюбленіша ягода багатьох, зі смаку якої починається літо – солодка, соковита, смачна і корисна полуниця, сезон якої в Україні припадає на червень. Незважаючи на це, з кінця квітня її повно як на ринках, так і в супермаркетах на будь-який смак і гаманець, ось тільки чи корисна вона в такий час – невідомо.
Редакція FoodOboz розібралася, на що насамперед потрібно звернути увагу, вибираючи полуницю, щоб не отруїтися.
1. Запах
Запам’ятайте, полуниця з нітратами не запашна, а іноді навіть віддає гниллю. Натуральна ягода має дуже приємний аромат без зайвих запахів.
2. Колір
Хороша полуниця має колір від яскраво-червоного до темного з білим кінчиком. Варто зазначити, що колір ягоди повністю залежить від кількості пігментів.
3. Розмір
Великий розмір полуниці абсолютно не означає, що вона натуральна і корисна, а скоріше навпаки. Адже саме велика ягода точно складається з води й добрив.
Краще вибирати середню або маленьку полуницю, так ви точно будете впевнені в її безпечності.
4. Смак
Якщо є можливість спробувати ягоду перед покупкою – зробіть це. Оскільки зовнішній вигляд дуже часто оманливий.
Гарна, натуральна ягода на смак повинна бути солодкою, може, трохи з кислинкою, але не кислою або неприродно солодкою.
Важливо ще під час купівлі звернути увагу на упаковку і ємність, де зберігалися ягоди. Якщо на дні, стінках наявна волога, то це означає, що плоди, найімовірніше, несвіжі.
А так само дуже часто зверху викладають хорошу, красиву полуницю, щоб прикрити нижній шар із неякісних плодів, будьте уважні.
Шукайте деталі в групі Facebook