facebook

Суд скасував протокол ЦВК про перемогу Вірастюка на довиборах у Раду

Верховний Суд скасував протокол Центральної виборчої комісії про встановлення результатів проміжних виборів народних депутатів України в окрузі 87 та визнання Василя Вірастюка обраним депутатом від партії “Слуга народу”.

Про це у Facebook повідомляє Громадянська мережа ОПОРА. Також суд скасував рішення ЦВК про визнання недійсним голосування на 6 проблемних дільницях, де під час перерахунку бюлетенів виявлено менше голосів за за іншого кандидата Олександра Шевченка, ніж у первинних протоколах дільничних виборчих комісій.

Адвокат Анатолій Попов, який представляє Шевченка додав, що суд скасував пункт один і пункт два постанови ЦВК, в яких вона визнала недійсним голосування на виборчих дільницях, на яких були втрачені голоси.

“Сподіваємося, що Велика палата проявить свою принциповість, яка була продемонстрована 1 травня, і встановить законне рішення з урахуванням верховенства права з метою захисту прав виборців”, – сказав він.

Нагадаємо, що раніше президент України Володимир Зеленський сказав, що Вірастюк законно переміг на довиборах до Верховної Ради в окрузі №87 в Івано-Франківській області.

Читайте також:  Убивство 5-річного Кирила Тлявова: мати підозрюваного зробила цинічну заяву та звернулася до бабусі загиблого

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.